Actualitate

“PSD se află într-o poziție foarte delicată și se confruntă cu pericole mari!”

pixDeclaraţia aparţine unui lider marcant al Partidului Social Democrat, care invitat la o emisiune a făcut o analiză politică a situaţiei existente acum, înainte de alegerile parlamentare.

Fostul premier din perioada 2000-2004, Adrian Nastase a declarat într-un interviu la un post de televiziune naţional, primul după o lungă perioadă de tăcere, că PSD se află  într-o poziție foarte delicată și se confruntă cu pericole mari şi a explicat şi de ce. Adrian Năastase spune că  PSD va lua în jur de 35 la sută la parlamentare şi, tocmai de aceea,  nu are prea multe alternative decât să intre la guvernare cu PNL sau să rămână în opoziție.

Adrian Năstase a mai explicat și câteva variante pe care le-ar putea lua în calcul social-democrații: unii parlamentari ai PSD ar putea fi translați spre un alt partid, care mai apoi să facă o alianță cu PSD, lucru care s-a mai întâmplat! Explicaţia e simplă: la acest moment, PSD nu prea mai are aliați: UNPR s-a dus către PMP, iar ALDE are probleme importante din cauza procesului lui Călin Popescu Tăriceanu și nu ar fi exlus  ca membrii săi să se întoarcă în PNL.

Deci, PSD riscă să rămână singur pe stânga, în timp ce, în cealaltă tabără, se strâng rândurile pentru o dreaptă puternică. Rămâne PMP, care, dacă va trebui să aleagă, va fi mai curând apropiat de PNL, pentru că există acest element de apropiere al foștilor PDL-iști.

Fostul prim-ministru a subliniat aşadar că PSD are două variante, la acest moment – să  formeze un guvern de mare coaliție, sub umbrela preşedintelui Iohannis, sau să rămână în opoziție. Cu siguranţă, spunem noi, nu va alege Opoziţia!

Şi la Giurgiu, au loc mişcări importante pe scena politică locală. După alegerile din iunie, liderii partidelor de dreapta încearcă o coagulare a forţelor politice de pe eşichierul giurgiuvean. Aceştia nu exclud însă şi apropierea de partidele de stânga, aşa că este posibil să avem parte de noi surprize, mai ales din partea liberalilor, care au declarat oficial că au strâns rândurile alături de colegii lor din Mişcarea Liberală, iar împreună vor fi o alternativă viabilă la PSD, “partidul stat” cum l-a numit preşedintele Gheorghe Ştefan. Acesta a mai precizat că a avut o primă întâlnire şi cu deputatul Liliana Ciobanu şi că îşi doreşte o colaborarea pe viitor.

Mariana Mitroi

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!