Dragi elevi,
Stimaţi părinţi şi bunici,
Dragi colegi,
,,Şcoala‘‘, un cuvânt atât de familiar şi, totuşi, atât de complicat, profund, cuvânt ce ne duce, în primul rând, cu gândul la acel loc unde fiecare îşi începe sau şi-a început călătoria spre cunoaştere, o cunoaştere încărcată de taine pe care nu le poate bănui nici cel ce păşeşte timid spre învăţătură, dar nici cel ce are menirea să dirijeze acest mers al învăţăcelului .
Şi când te gândeşti că în viaţă ai realizări cu adevărat numai pentru că ai avut parte de şcoală ?!
Cuvântul poate fi perceput în diverse sensuri: instituţie de învăţământ, clădire, elevi, cadre didactice,studiu, pregătire excelentă, măiestrie desăvârşită, organizarea procesului de instrucţie şi educaţie , mijloc, sistem de formare, de instruire….
Pentru mine, în calitate de coordonator al procesului de instrucţie şi educaţie , înseamnă foarte mult fiecare fragment amintit şi nespus de mult toate la un loc , pentru că nu îmi este indiferent felul de a fi al şcolii giurgiuvene.
După o vacanţă îndelungată, ne aflăm astăzi la începutul unui nou an şcolar, cu o semnificaţie deosebită pentru cei care îi trec pragul cuprinşi de dorinţa cunoaşterii.Bobocilor, elevii care păşesc pentru prima dată pragul şcolii, le adresez un călduros bun venit! Sperăm ca anii pe care îi veţi petrece pe băncile şcolii să fie anii formării voastre ca oameni şi specialişti.
Drumul nostru împreună este drumul cunoaşterii şi al autocunoaşterii. În şcoală, dragi elevi,aflaţi lucruri noi, vă lărgiţi orizontul, dobândiţi noi deprinderi, învăţaţi să învăţaţi, să descoperiţi lumea din jurul vostru.
Îmi doresc să trataţi şcoala ca pe un drept şi nu ca o obligaţie. Doar prin educaţie veţi putea fi proprii voştri stăpâni şi veţi putea face alegerile potrivite pe mai departe în viaţa personală.
Vă doresc la toţi un an şcolar bun, cu realizări frumoase, cu credinţă şi speranţă într-o lume mai bună!
Dragi părinţi, vă asigurăm că vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru a răspunde exigenţelor dumneavoastră.Vă rugăm să fiţi alături de noi şi să ne sprijiniţi în realizarea unui adevărat parteneriat din care vor avea de câştigat copiii dumneavoastră.Vă rugăm să răspundeţi chemărilor şcolii pentru că fără o relaţie strânsă şcoală –familie este greu să reuşim.
Stimaţi părinţi, vă urez să aveţi parte de sănătate, să vă bucuraţi de copiii dumneavoastră şi să nu uitaţi: ,, Copiii dumneavostră sunt şi copiii noştri !pentru că dumneavostră i-aţi crescut şi noi îi educăm şi împreună suntem o echipă.
Dragi colegi ,îmi exprim încrederea în corpul profesoral din judeţul nostru şi vă asigur de respectul şi sprijinul meu.
Vă mulţumim că ne-aţi susţinut în această vară în organizarea şi desfăşurarea examenelor naţionale şi că aţi înţeles importanţa acestor examene.
Datoria dumenavostră de profesori este să oferiţi copiilor exemple pozitive, să găsiţi programe speciale pentru a-i determina pe elevi să înveţe şi să înţeleagă care este rolul şcolii.Nimic cu poate înlocui ceea ce face un dascăl cu clasa de elevi în care intră.În sala de clasă reuşim să-i creştem drepţi, deştepţi şi buni pe aceşti elevi care astăzi revin pe băncile şcolii sau păşesc cu sfială pentru prima dată în şcoală.
Dragii mei colegi, vă mulţumesc pentru dăruirea şi profesionalismul de care daţi dovadă an de an şi vă urez să fiţi sănătoşi, puternici şi răbdători.Aceleaşi mulţumiri şi urări le adresez întregului personal didactic auxiliar şi nedidactic care depun toate eforturile ca instituţiile de învăţământ să funcţioneze, să fie curate şi primitoare.
Gândurile mele bune, încărcate de încredere și dorința de a conlucra din ce in ce mai bine în continuare, se îndreaptă către comunitatea locală, beneficiarul indirect al educației și sper că fiecare administrație publică va sprijini unitățile școlare din zonă. De aceea, afirm cu încredere, că reușita reformei în educație, presupune implicarea reală a comunității locale, cea care trebuie sa contribuie în bună măsură la susținerea materială a procesului educațional.
Tuturor vă doresc un an cu împliniri profesionale, bucurii şi gânduri bune!
Prof. Adelina-Veronica Sîrbu
inspector şcolar general