Actualitate Social

Migraţia forţei de muncă specializate va continua

mariana_campeanu_2_Într-un recent interviu, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a dat asigurări că nu va mai exista o migraţie masivă a românilor.
Există deja un milion de români care muncesc în Spania şi mai bine de 900.000 care îşi câştigă traiul în Italia. Din nefericire, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre forţa de muncă foarte specializată. ”Vin firme din Occident şi caută ingineri, asistenţi sociali, muncitori calificaţi precum sudori în argon. Toţi aceşti cetăţeni români nu vor putea rezista mirajului unor câştiguri substanţiale – complet justificat – şi vor părăsi ţara, unii pentru totdeauna.”
Cât priveşte temerea unor state că se abuzează de sistemul lor social, şi de aici pericolul unor migraţii masive a unor întregi foarte numeroase familii, posibil de rromi, în special din România şi Bulgaria, Câmpeanu a dat asigurări că acestea nu sunt deloc justificate.
Ministrul Muncii a amintit că, deşi foarte multe state au încercat la Comisia Europeană să blocheze liberalizarea pieţei muncii, nicio ţară nu a putut aduce cifre care să demonstreze că se abuzează sistemele sociale. Dimpotrivă, planul Marianei Câmpeanu este să discute cu autorităţile din toate statele europene, pentru că, în opinia domniei sale, adevăratul pericol este ca muncitorii români să fie abuzaţi, să fie exploataţi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!