Actualitate

Mihnea Boerescu: "SUNTEŢI DE ACORD CA ACEŞTI BANI SĂ FIE DAŢI BISERICII?"

mihnea boerescuPe o reţea de socializare, consilierul judeţean Mihnea Boerescu a ales să se adreseze giurgiuvenilor spre a le aduce la cunoştinţă faptul că la viitoarea şedinţă de Consiliu judeţean, din 3 aprilie a.c., pe ordinea de zi se vor afla mai multe sprijine financiare, chiar şi   pentru unele biserici din judeţ. Mai mult, consilierul le cere părerea giurgiuvenilor, dacă aceştia sunt de acord ca banii să fie alocaţi în acest sens, astfel încât votul exprimat să fie unul legitim şi să reprezinte dorinţa cetăţenilor judeţului.

În cele ce urmează vom reda integral textul  apărut pe reţeaua de socializare:

 Mă numesc Boerescu Mihnea .Sunt consilierul vostru judeţean de Giurgiu .

În data de 3.04.2015 va avea loc o şedinţă la Consiliu Judeţean prin care toţi cei 30 de consilieri vor trebui să voteze un punct privind ajutoarele acordate de Consiliu persoanelor fizice sau entităţilor.

Ca de obicei BISERICA solicită bani de la bugetul Consiliului Judeţean . Cum CJ nu are tiparniţă proprie de bani înseamnă că aceşti bani trebuie luaţi din alte locuri: sănătate , dezvoltare, învăţământ, bolnavi cu boli incurabile…etc

În aceeaşi şedinţă, 54 de persoane aflate în situaţii disperate (boli grave, ireversibile şi fără venit) din întreg teritoriul judeţului au solicitat disperat ajutor de la Consiliu .
BISERICA a cerut o sumă de 2 ( două ) ori mai mare decât toţi cei 54 de oameni la un loc a căror viaţă în multe cazuri chiar depinde de acest ajutor. Câţi alţii necăjiţi mai sunt în judeţ care ar avea nevoie de bani ?
Dar banii nu sunt ai consilierilor judeţeni ci ai Dvs , ai alegătorilor .

Aşa că vă întreb : SUNTEŢI DE ACORD CA ACEŞTI BANI SĂ FIE DAŢI BISERICII ?

În funcţie de rezultatul acestui sondaj eu vă promit că voi vota favorabil sau nu acest punct pe pe ordinea de zi.
Şi vă  promit că-i voi informa şi pe ceilalţi consilieri de voinţa Dvs.

1 MĂNĂSTIREA SF. M. MC. GHEORGHE GIURGIU 70.000
2 PAROHIA BUNA VESTIRE GIURGIU 40.000
3 PAROHIA CHIRIACU-BISERICA ADORMIREA MAICII DOMNULUI 8.600
4 MĂNĂSTIREA SF. IOAN RUSUL 20.000
5 PAROHIA SF MARTIRI BRÂNCOVENI 50.000
6 EPISCOPIA GIURGIULUI 40.000
7 PAROHIA SF. M. MC. GHEORGHE 40.000
8 PROTOIERIA BOLINTIN 30.000
9 PAROHIA BOLINTIN VALE II 20.000

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

5 comentarii

Alexandrina Stefan 31 martie 2015 at 1:56

La cati bani incaseaza biserica numai din lumanari ar trebui sa le fie rusine sa mai ceara bani! RUSINE!!!

Răspunde
FLORIN SLAVICI 31 martie 2015 at 2:02

Bine ca macar unul dintre cei pe care ii platim din Consiliul judetean ne ia partea, inseamna ca exista speranta …

Răspunde
PINTILIE Dorina 31 martie 2015 at 21:03

TREBUIE SA FACEM CEVA !!!
1. Daca avem calitatea de „impatimiti” ai aerului de la biserica si nu putem sa ne manifestam credinta in suflet, atunci trebuie sa citim minim o data pe zi aceasta lista cu banii dati lor ca sa ne intre bine in cap cifrele ( ca poate nu suntem obisnuiti cu „denominarea”)
2. Daca a fi credincios pentru noi nu impune trecerea pe la biserica o data la 2 zile atunci inseamna ca suntem constienti de informatiile care ni se dau (CIFRE EXACTE ) , inseamna ca nu mai trebuie sa citim cel putin o saptamana articolul , stim ce este ” denominarea” si PUTEM SA TRECEM IMEDIAT SI URGENT LA FAPTE.
La EXPUNEREA PARERII IN MOD OFICIAL asta pana cand NU mai sunt CHELTUITI MULTII BANI care se dau bisericii si care brusc devin PUTINII BANI cand se cer cu alt scop : SPITALE , SCOLI, DRUMURI, INVATAMANT …
OAMENI …… ASTEA SUNT LUCRURILE CARE NE IMPACTEAZA PE NOI TOTI CU ADEVARAT!!!!!!!!

Răspunde
Alexandrescu Ionel 31 martie 2015 at 21:56

Eu habar nu aveam de sumele care se dau bisericilor de la Consiliul Judetean ….
Astea sunt spre aprobare dar au fost altele deja aprobate …
Oare despre ce sume vorbim ?
Cred ca ar trebui DNA-ul sa se intereseze si de ce s-au dat si se dau bani bisericilor …
Sa ne justifice si noua veniturile si cheltuielile ca sa stim situatia ” deplorabila” in care se afla ca sa ceara ajutoare.
La ce masini au preotii , masini pe care eu nici nu mi le permit sa le vizes … cred ca o sa fie la DNA Dosar 1, 2 , 3 , … , n :)))))))))
Cum a spus si Alexandrina : RUSINE!!!!

Răspunde
Boerescu Mihnea--consilier judetean 2 aprilie 2015 at 16:44

Astazi, 02.04.2015 in urma unui articol aparut pe site-ul „Giurgiu pe surse” , o doamna a venit cu urmatoarea propunere : ” daca sumele de bani solicitate de Biserica vor fi alocate prin taieri de la alte institutii , sunt de acord cui pozitia domnului consilier! pana la urma oamenii au nevoie de sprijin financiar si acesti bani , daca exista , trebuie sa ajunga la ei si nu la interpusi , indiferent cine sunt acestia! „.
Cred ca ideea este foarte buna, din moment ce exista 4 miliarde de lei, bani liberi in Consiliul Judetean, acesti bani ar trebui sa ajunga direct persoanelor nevoiase.
De aceea, la un cuantum de aproximativ 1.000 ron/ajutor, aproximativ 400 de familii din Giurgiu ar putea beneficia de acest sprijin.
Deja ideea am impartasit-o si altor Consilieri Judeteni din toate partidele.
Pana maine 03.04.2015 ii voi contacta pe toti si voi propune in plenul sedintei distribuirea acestor bani.
Pentru a accesa aceste ajutoare procedura este urmatoarea : se depune la registratura Consiliului Judetean o cerere scrisa de mana dar motivata, care sa contina cuantumul venitului pe persoana (membru familiei lunar) si nevoile medicale care fac ca acest venit sa fie insuficient . Toate acestea vor fi justificate de xerox-uri dupa documente (bonuri de pensie sau salariu, adeverinte medicale, bilete de internare, retete , etc, etc,).
Subliniez ca acest demers este transpartinic , nu este meritul unui partid anume, ci este dreptul dumneavoastra sa beneficiati de acesti bani.

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!