Actualitate

Proiecte pe POS Mediu la Giurgiu, în atenţia jurnaliştilor din patru judeţe

Reprezentanţi ai Organismului Intermediar pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu (OI POS) Piteşti au organizat miercuri, 31 august, la Giurgiu, o vizită de lucru, invitând mai mulţi jurnalişti din Dâmboviţa, Argeş şi Prahova, dar şi pe cei din Giurgiu ca să afle detalii legate de două proiecte câştigate pe programul menţionat.„Extinderea şi reabilitarea reţelelor de apă şi canalizare în judeţul Giurgiu”, implementat de Apa Service şi „Reconstrucţia ecologică a Bălţii Comana” implementat de Consiliul Judeţean sunt cele două proiecte care, potrivit organizatorilor, merită să fie promovate în primul rând pentru că au înregistrat progrese semnificative.

„Am ales prezentarea acestor două proiecte datorită stadiului avansat al realizării investiţilor”, a precizat director în cadrul OI POS Mediu, Petruţa Baron.

Aşadar, prima oprire a ziariştilor a fost la sediul Apa Service. Managerul societăţii, Violeta Năiţă, le-a prezentat acestora toate detaliile tehnice legate de proiectul cu o valoare de peste 71 milioane de euro.

Potrivit Violetei Năiţă, sunt în lucru reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi canalizare în Giurgiu, Mihăileşti, Bolintin Vale şi Slobozia.

Sunt efectuate lucrări pe sute de kilometri de reţele, dar, de asemenea, sunt construite staţii de epurare şi de pompare. „Sperăm ca prin acest proiect să acoperim 90% din necesarul localităţilor menţionate, prin aducerea la standarde europene a reţelelor de distribuţie a apei potabile şi captarea apelor menajere cât şi tratarea lor”, a spus Năiţă.

Ulterior, ziariştii şi cei din presa audio-video au vizitat Uzina de Apă, şantierul unde se lucrează la amenajarea unei staţii de pompare, dar şi la staţia de epurare.

Comana a fost următoarea destinaţie a celor veniţi la Giurgiu la iniţiativa POS Mediu. Acolo, Consiliul Judeţean Giurgiu derulează mai multe investiţii în cadrul proiectului de reconstrucţie ecologică a Bălţii Comana.

Cu o valoare de peste 6 milioane de lei, proiectul prevede printre altele construcţia unui pavilion pentru informare şi monitorizare, patru observatoarea ornitologice şi execuţia unui dig-baraj.

„Cel mai important aspect este acela că ne dorim să reconstruim în zonă un pic din ceea ce a fost şi vrem, în primul rând, să păstrăm partea de biodiversitate”, a spus managerul de proiect, Daniela Peicea.

Şi în acest caz, jurnaliştii au fost conduşi la fiecare obiectiv aflat în lucru. În plus, la final, cei care au dorit au putut face şi o plimbare cu barca pe Delta Neajlovului.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!