Actualitate

Miron Mitrea, doi ani cu executare

mitrea

Deputatul PSD Miron Mitrea a primit doi ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită şi a fost achitat pentru fals material în înscrisuri oficiale. Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au condamnat miercuri, 15 octombrie, după cum bine se cunoaşte, în aşa numitul Dosar Voluntari.

Asta după ce Mitrea a fost acuzat că pe vremea când era ministrul Lucrărilor Publice în guvernul Năstase, a primit drept mită 300.000 euro sub forma unor lucrări de construcţie la o casă aparţinând mamei sale în localitatea Voluntari. Foloasele necuvenite ar fi provenit de la Irina Jianu, şefa Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC), în schimbul numirii şi menţinerii sale în funcţiile de inspector general adjunct, respectiv inspector general în cadrul ISC.

Miron Mitrea a declarat, după decizia instanţei, că va face recurs şi a precizat că singura lui vină este că i-a propus Irinei Jianu ca o anumită firmă să se ocupe de casa mamei sale.

În acelaşi dosar, fosta şefă a ISC, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni de închisoare cu executare. În prezent, aceasta se află deja în penitenciar, ispăşind o pedeapsă de şase ani, pedeapsă aferentă dosarului Trofeul Calităţii, şi alţi patru ani în dosarul Zambaccian.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!