Actualitate

Misiune pirotehnică, în pădurea Comana

Un apel “112”, primit astăzi, în jurul prânzului, sesiza faptul că în pădurea din localitatea Comana a fost descoperită muniție rămasă neexplodată. Cel care a solicitat sprijinul autorităților a fost un bărbat care desfășura, ca hobby, activități de căutare a obiectelor vechi, folosind un detector de metale.
Echipa pirotehnică a ISU Giurgiu s-a deplasat imediat la fața locului pentru asanarea terenului. Pirotehniștii au constatat că era vorba despre un fragment dintr-un corp de proiectil de calibrul 76 mm, fără încărcătură explozivă și focos.
Acesta a fost ridicat, transportat şi depozitat în siguranţă, urmând să fie distrus în poligonul de specialitate.
Informare preventivă
Lucrările agricole efectuate pe câmp sau operațiunile de detecare tip hobby au scos la suprafață obiecte ce ar fi putut fi periculoase dacă cei care le-au găsit nu ar fi solicitat sprijinul ISU.
În ultimele luni, pirotehniștii din cadrul ISU Giurgiu au ridicat: 14 cartușe de infanterie – cal. 7,62 mm; cinci tuburi de cartușe de infanterie – cal. 7,62 mm; cinci proiectile explozive – cal. 75 mm, 76 mm, 88 mm, 100 mm și 120 mm, o lovitură acuplată cu proiectil performant – cal. 85 mm, trei tuburi cartuș de infanterie, de calibrul – 14,5 mm, din localitățile Giurgiu, Comana, Bolintin Deal, Băneasa, Mihai Bravu și Anghelești.
ISU Giurgiu informează cetățenii că trebuie să anunţe, de urgenţă, organele de poliţie, autorităţile administraţiei publice locale sau ISU dacă descoperă elemente de muniţie rămasă neexplodată. Atunci când găsesc obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată (cartușe, grenade, petarde, mine antitanc, proiectile de artilerie, rachete, bombe explozive, incendiare, toxice etc.), cetăţenii trebuie să respecte următoarele reguli:
⦁ să nu le mişte de pe locurile pe care se află;
⦁ să nu le desfacă şi să nu le predea operatorilor economici;
⦁ să nu le introducă în clădiri, încăperi sau locuinţe;
⦁ să nu le folosească pentru improvizarea diferitelor scule sau ornamente;
⦁ să nu le lovească, să nu le taie şi să nu le demonteze;
⦁ să nu se joace cu muniţii neexplodate;
⦁ să nu folosească focul deschis în apropierea acestora.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!