Actualitate

Mitică, fost la Ligă, cercetat în libertate

miticaTribunalul Bucureşti a decis marţi, 8 aprilie, ca Dumitru Dragomir să fie cercetat în libertate. Oamenii de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire au fost însă arestaţi preventiv.
Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal este anchetat pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani, alături de oamenii de afaceri Mihai Corbu, pentru complicitate la delapidare, complicitate la evaziune şi spălare de bani, şi Alexandru Mădălin Radu Arhire, pentru complicitate la evaziune şi spălare de bani.
Concret, din probele administrate de către procurori, a rezultat suspiciunea (considerată rezonabilă) că Dragomir, în calitate de preşedinte LPF, în baza unei înţelegeri cu Arhire şi Corbu, a determinat cu intenţie membrii LPF să aprobe acordarea unui comision de aproximativ 12 milioane lei, în jur de 3 milioane euro, în favoarea SC C.P. SRL (firma celor doi) drept contravaloare a unor servicii intermediare. Servicii care în realitate nu s-au prestat, totul, desigur, având ca finalitate însuşirea sumei anterior menţionate.
Pentru realizarea acestui deziderat, Mitică Dragomir a creat, în paralel cu circuitul licit de vânzare a drepturilor de televizare către SC C.P. SRL, un circuit ilicit-fictiv, apt să creeze confuzia cu cel licit, în scopul delapidării celor trei milioane de euro din patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal.
Practic, pe înţelesul tuturor, Dragomir a inserat în circuitul fictiv un contract de intermediere – care atestă desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă au unui cumpărător – cu societatea administrată de Mihai Corbu şi Radu Arhire.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!