Actualitate

MOTIVE DE MÂNDRIE: Un jandarm giurgiuvean, instructor în cadrul Taberei internaționale “Salvatorii din apă”

jandarm grPlt. adj. Stoica Nicușor este jandarmul care participă săptămâna viitoare la Tabăra internațională de pregătire a voluntarilor de Cruce Roșie în domeniul salvării din apă și acordării primului ajutor. Jandarmul s-a alăturat acestei inițiative în baza planului de colaborare încheiat între Jandarmeria Giurgiu și Crucea Roșie, filiala Giurgiu.

Cea de-a treia ediție a taberei internaționale se va desfășura în perioada 25 iulie – 01 august a.c. în municipiul Giurgiu, iar acțiunile vor avea loc inclusiv pe malul Dunării, jandarmii asigurând și măsurile de ordine publică în zonă.

De-a lungul timpului jandarmul a participat la programe de pregătire intensă pentru a-și perfecționa metodele de acordare a primului ajutor, devenind, la rândul său, formator.

Alături de ceilalți instructori participanți la această acțiune, jandarmul giurgiuvean va împărtăși voluntarilor din 12 județe ale țării noțiuni teoretice și metode de salvare din apă, acordarea primului ajutor, tehnici de supravieţuire şi orientare, dar și asistenţă psihologică în situaţii de criză.

Tabăra internațională este organizată de Societatea Națională de Cruce Roșie din România – filiala Giurgiu, având ca partener Crucea Roșie din Bulgaria – Sofia.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!