Actualitate Cultură

Mult succes, Mugurel de Vlașca, mult succes, giurgiuveni!

 Sufletele noastre de giurgiuveni s-au bucurat foarte, văzându-i pe micuții plini de talent și har din Ansamblul folcloric MUGUREL DE VLAȘCA la o televiziune națională, Pro tv, câștigând etapă după etapă, prin muncă, talent și dăruire, dar și prin solidarizarea comunității giurgiuvene, de oriunde o fi ajuns ea în aceste vremuri tulburi, care fiind alături de copiii și tinerii care promovează dansurile și cântecele specifice zonei folclorice Vlașca, au ajuns în finală la emisiunea La Măruță, care se va disputa luni, 30 aprilie.
 

    Sigur că felicitări merită și cel care a crezut în acești copii, care le-a insuflat dragostea de tradiție, de folclor, de rădăcini, preotul Mihail Constantin Balaban (Parohia Meletie – Comuna Băneasa).

 

    Coregrafia suitelor de dansuri prezentate pe scenă de Mugurel de Vlașca este realizată de ilustrul profesor-coregraf și dansator Ion Mihai (1944-2003), fost director al Bibliotecii Județene I.A.Bassarabescu din Giurgiu.


Suntem mândri de munca lor, încununată cu Premii:

– A reprezentat România la Festivalul Culturilor Europene „MUSICHORIDANSE” – Tarare (Lyon) – Franța, 6-10 iulie 2016
– Reprezentant oficial al României la EXPO MILANO 2015 în perioada 9-14 septembrie 2015 (Milano – Italia)
– Festivalul „Din suflet de copil pentru copii pe tărâm vlăscean”, Gostinu – Giurgiu, 6 iunie 2015, Marele premiu și trofeul festivalului
– 11 participări consecutive (2006-2016) la Concertul de colinde organizat de Episcopia Giurgiului
– Lansare de carte „MELETIE. Amintiri despre Sat, Biserică și Oameni” – Meletie (Băneasa – Giurgiu), 31 mai 2014
– Invitat special la concertul de muzică clasică susţinut de soprana Adriana Gheorghişor şi pianistul Tudor Căldare – 31 august 2014, Giurgiu
– Lansare de carte „Monografia Comunei Băneasa”, Băneasa – Giurgiu, 1 Decembrie 2014
– Premiul „Cântecul care zidește” la concursul inițiat de revista „Chemarea credinței”, Ediția a XI-a, 2003
– Festivalul „The Balkan Youth”, 3-8 august 2000, Gabrovo – Bulgaria
– Festivalul Internațional de Folclor „Peștișorul de Aur”, Tulcea, 18-25 iulie 1997 – Premiul I și titlul de Laureat al festivalului.
        Luni, 30 aprilie 2018, putem să fim și mai mândri și de ei și de noi , ca de o comunitate, care are valori pe care le susține cu SMS intre orele 15.15-16.30, la 1266  cu textul: Giurgiu
Mult succes, Mugurel de Vlașca, mult succes, giurgiuveni!
N.R. Cuvintele de mai sus sunt preluate de pe pagina de Facebook a colegului Ionel Muscalu, directorul Muzeului judetean.
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!