Actualitate

Planul comun de măsuri pentru creșterea capacității de apărare și scăderea vulnerabilității tinerilor în fața consumului de droguri, precum și a traficului de persoane

Joi 26 aprilie a.c., a avut loc la sediul Instituției Prefectului Giurgiu în cadrul Colegiului Prefectural, o conferința de presă ce a avut ca temă – Planul comun de măsuri pentru creșterea capacității de apărare și scăderea vulnerabilității tinerilor în fața consumului de droguri, precum și a traficului de persoane.

În calitate de coordonator al acestei activității, Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu prezintă trimestrial în ședința de colegiu prefectural, raportul cu privire la stadiul realizării planului comun de măsuri.
În materialul prezentat comisarul șef de poliție Țone Marian-Cătălin șeful Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu a prezentat competențele legale pe linia prevenirii și combaterii traficului și consumului ilicit de droguri ale fiecărei instituții implicate și rezultatele obținute.
Astfel, în perioada analizată Serviciul de Combatere a Crimei Organizate sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T au cercetat un număr de 18 persoane, au constatat un număr de 14 infracțiuni, au fost dispuse două rețineri fiind capturate 750 de grame de cannabis, 5 grame de etnobotanice și 5 grame de hașiș.
Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu în această  perioadă a constatat un număr de 20 de infracțiuni de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența drogurilor, a desfășurat un număr de 9 activității independente de prevenire și 23 de activității în colaborare cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Giurgiu.
În primul trimestru al anului 2018, instituțiile implicate au derulat programele de prevenire – Necenzurat, Cum șă creștem sanătoși , ABC-ul Emoțiilor, Drogurile schimbă destinul, Pot altfel și Mesajul meu antidrog.
Pe linia traficului de persoane Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu a executat 10 activității de prevenire independente sau în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, în 6 localității din județul Giurgiu.
La această activitate au participat reprezentanții instituțiilor cu atribuții in aplicarea Strategiei Antidrog a Județului Giurgiu prin Planul de acțiune pentru implementarea strategiei județene pentru perioada 2017- 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!