Economic La zi

N-au luat comunele în ADI pentru că liberalii nu vor împrumutul?

_DSC0005Ceea ce s-a întâmplat joi, în şedinţa ordinară a Consiliului Local Giurgiu, cu proiectul privind împrumutul pe care Primăria vrea să-l contracteze, dar şi cu cel legat de aderarea a 27 de comune la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară(ADI) din care face parte şi municipiul, nu putea rămâne fără ecou. Şi, mai mult decât atât, în conferinţa de presă a PNL Giurgiu, vineri, 28 martie, au fost făcute chiar declaraţii incendiare.
Şeful liberalilor de la municipiu, Dumitru Beianu, a spus că a primit, cu câteva minute înainte de şedinţă, un telefon prin care li s-ar fi cerut celor de la PNL un fel de serviciu contra serviciu. „Am fost sunat, înainte de şedinţă, de un consilier, unul dintre cei cu drep de vot, care, în numele domnului primar, mi-a propus să primim voturi ca să trecem acest proiect de hotărâre privind creşterea numărului de membri în ADI, dacă şi PNL votează proiectul de hotărâre cu acest credit discutat şi disputat”, a declarat Beianu.
El a precizat că nu a fost de acord cu aşa ceva din două motive, în primul rând pentru că nu hotărăşte în numele consilierilor PNL, iar mai apoi, pentru că nu există niciun element logic de a pune în balanţă aceste două proiecte atât de importante.
Pe de altă parte, Dumitru Beianu a criticat dur ceea ce s-a întâmplat la numărarea voturilor la proiectul cu împrumutul, susţinând că ceea ce au făcut primarul Nicolae Barbu şi secretarul Petre Roşu, respectiv anunţarea a 11 voturi pentru, când de fapt au fost 10, este anormal şi reprezintă o palmă dată pe obrazul municipalităţii giurgiuvene. „Nu vreau să spun că a fost un abuz, o ilegalitate, dar situaţia trebuie clarificată”, a specificat el. Liberalii giurgiuveni au anunţat încă de joi că vor cere celor din Primărie să revoce hotărârea respectivă, altfel vor merge în instanţa de contencios-administrativ.
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!