Actualitate

Turcia blochează şi accesul la YouTube

1326556803youtubeGuvernul de la Ankara a decis să blocheze joi, 27 martie, şi platforma YouTube, la o săptămână după ce făcuse acelaşi lucru cu Twitter. Această măsură, ce a provocat o avalanşă de critici în întreaga lume, a survenit în urma prezentarii unui dialog pe YouTube în care patru oficiali turci, printre care ministrul Afacerilor Externe, Ahmet Davutoglu, dar şi şeful serviciului de informaţii, Hakan Fidan, evocă ipoteza unei operaţiuni militare în Siria.
Autenticitatea acestei discuţii şi condiţiile în care a fost realizată înregistrarea nu au fost încă stabilite.
Concret, din dialogul celor patru este de menţionat momentul în care şeful securităţii, Hakan Fidan, propune ca patru agenţi să se deplaseze în Siria pentru a lansa opt rachete… pe un teren viran în Turcia, totul pentru a justifica o ripostă militară turcă.
Într-un comunicat de presă, Ministerul Afacerilor Externe aferent a susţinut că înregistrarea a fost manipulată şi a denunţat un atac josnic la adresa securităţii naţionale a Turciei.
Este de amintit că regimul în care primul ministru Tayyp Erdogan face şi desface în Turcia ultimilor 11 ani se regăseşte acum într-un moment foarte delicat. De mai bine de o lună, adversarii lui Erdogan folosesc mass media socială pentru a prejudicia reputaţia guvernului înainte de alegerile ce vor avea loc duminică, 30 martie. Scurgerile de informaţii, documente şi imagini arată dovezi clare de corupţie în rândul cercului lui Erdogan.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!