Comentarii

Nici n-a apărut bine, şi majoritatea primarului Barbu se destramă?

cl

Mult s-a bucurat primarul Barbu, la fel ca şi colegii săi din PSD, de Ordonanţa 55. Şi pe bună dreptate, pentru că, dacă până acum, avea mereu emoţii la propunerea hotărârilor de Consiliu, neavând majoritate, de la Ordonanţa cu pricina, se baza pe o majoritate mai mult decât confortabilă: cu cei şase PPDD-işti trecuţi la PSD şi cu încă doi liberali la PLR, Barbu nu mai avea nicio emoţie.

Numai că se pare că nu va apuca să se bucure prea mult de acestă „victorie”. Şi asta pentru că se prefigurează noi răsturnări de situaţie în privinţa componenţei Consiliului local.

Pe de o parte, este vorba despre cei doi consilieri PPDD excluşi din partid şi reprimiţi, care susţin că îşi vor recăpăt şi posturile de consilieri locali: Florian Velicu şi Marius Sanciu. Problema (pentru Barbu) este că, dacă cei doi revin, într-adevăr, vei care îi înlocuiseră pleacă din Consiliu. Iar înlocuitorii celor doi trecuseră, între timp, în tabăra PSD. Deci, dintr-un foc, două voturi mai puţin pentru Barbu.

Şi asta nu e tot. Pentru că se pare că mai sunt doi consilieri ce ar urma să părăsească Consiliul local. Este vorba de cei doi foşti liberali, ce au optat pentru PLR. Preşedintele liberal, Vasile Mustăţea, declara vineri că, în cazul celor trei consilieri judeţeni ce au făcut aceaşi mişcare (opţiunea pentru PLR), zarurile sunt deja aruncate, în sensul că, PLR neexistând legal ca partid, cei în cauză se considerau a fi, în continuare, membrii PNL. Însă PNL i-a exclus, la rândul său, aşa că, automat, îşi pierdd mandatele, iar PNL va solicita, în următoarea şedinţă a CJ, încetarea mandatelor celor trei.

Chiar dacă Mustăţea nu a a vorbit explicit despre soarta celorlalţi doi consliieri trecuţi la PLR – cei municipali – este de aşteptat ca şi în cazul lor să se ia măsuri identice ca pentru consilierii judeţeni (excluderea din PNL şi, automat, pierderea mandatelor), caz în care în Consiliul local ar intra doi liberali.

Aşadar, doi liberali noi, plus cei doi PPDD-işti reveniţi. Balanţa pare a se înclina puternic pe talerul opus lui Barbu. Şi, dacă mai luăm în calcul că alţi doi foşti PPDD-işti din Consiliu au rămas acum independenţi, este foarte posibil ca majoritatea confortabilă pe care şi-o asigurase Barbu să se destrame ca un fum.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!