Actualitate

Nicolae Barbu a fost învestit în funcţia de primar al municipiului

Consilierii locali aleşi pe 10 iunie, dar şi noul prim edil al urbei au depus jurământul 12 zile mai târziu. Aşadar, vineri, 22 ale lunii în curs, cei 21 de consilieri, împreună cu primarul ales Nicolae Barbu, au fost învestiţi, oficial, în prima şedinţă a Consiliului Local.

Evident, primul punct înscris pe ordinea de zi a fost alegerea comisiei de validare. Gheorghe Spoială, Florian Velicu, Gheorghe Gâdea, Marius Stanciu şi Cosmin Georgescu sunt cei care i-au validat pe toţi cei 21 de consilieri aleşi, care, apoi, au depus, pe rând, jurământul.

Imediat după constituirea Consiliului Local, preşedintele de vârstă al şedinţei, Lucian Iliescu, şi-a încetat atribuţiile, preşedinte de şedinţă fiind ales consilierul USL Gheorghe Spoială. A urmat, apoi, poate cel mai aşteptat moment, cel al învestirii noului primar, Nicolae Barbu, care, ca şi consilierii locali, a depus jurământul.

După depunerea jurământului de către noul primar, a urmat alegerea prin vot secret a celor 2 viceprimari. Din partea USL a fost propus Liviu Popazu, iar din partea grupului PP-DD a fost nominalizat Alexandru Vladu. Deşi votul a fost secret, consilierul independent Cosmin Georgescu a precizat, încă de la început, că se va abţine. În urma votului, cele două propuneri au obţinut, fiecare, câte 20 de voturi pentru, plus abţinerea amintită.

La finalul şedinţei, primarul nou învestit a ţinut să adreseze celor prezenţi câteva cuvinte.

Nicolae Barbu: „Pentru foarte mulţi dintre consilierii de faţă şi de altfel şi pentru mine este o situaţie nouă. Am vrea cu toţii să realizăm însemnătatea acestei calităţi pe care am dobândit-o şi ne-a fost validată. Să nu uităm că am fost aleşi de către cetăţenii municipiului Giurgiu. Pentru ei vom face tot ceea ce este omeneşte posibil, aşa cum am jurat. Pentru bunăstarea locuitorilor acestui municipiu!”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!