Actualitate

Proiecte prioritare la ministerul Energiei!

Ministrul Energiei şi preşedintele ALDE Giurgiu, Toma Florin Petcu s-a întâlnit vineri, 28 aprilie 2017 cu reprezentanţii presei locale giurgiuvene, ocazie cu care a vorbit despre proiectele desfăşurate de ministerul pe care îl coordoonează, din această perioadă. Printre proiectele prioritare se află şi realizarea Coridorului sudic al gazelor naturale, care ar lega sistemele de transport din Austria, Ungaria, România şi Bulgaria.
Potrivit vorbitorului în România, se vor construi 545 km de conducte noi şi trei staţii de comprimare, care ar permite ulterior fluxuri de 1,5 miliarde metri cubi de gaze naturale către Bulgaria şi 4,4 miliarde metri cubi către Ungaria.
,,În perioada 2019-2022, la Giurgiu se va derula un proiect important, un proiect ce va aduce o investiţie de 20 de milioane de euro. Este vorba despre gazoductoul BRUA, o investiţie aprobată de Comisia Europeană şi finanţată în proporţie de 60% de Transgaz – companie de stat – şi 40%, prin fonduri europene. Prin acest proiect, se va reuşi ca România să aibă o conexiune directă cu Austria. Astfel, vor fi create 200 de locuri de muncă pe o perioadă de trei ani de zile, 20 de locuri de muncă fiind permanente. Totodată, se va mări capacitatea de interconectare cu Bulgaria printr-o conductă care va trece prin localităţile Giurgiu – Bucşani – Podişor – Roata de Jos, va continua prin judeţul Teleorman şi va ajunge la Arad, acolo unde sistemul de transport se leagă de reţeaua ucraineană,” a declarat ministrul Energiei, Toma Petcu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!