Economic

Norvegia vrea să renunţe la banii lichizi până în 2020

delapidare-1345718112

În condiţiile în care, astăzi, în Norvegia, doar 5% din tranzacţiile economice anuale se mai fac cu bani lichizi, instituţiile financiare din această ţară au ajuns să susţină că guvernul de la Oslo ar trebui să se gândească să renunţe la banii lichizi, cel mai târziu până la sfârşitul anului 2020.

Astfel, oficialii de la Finans Norge, organizaţie care reprezintă peste 200 de instituţii financiare din Norvegia, militează de ani buni pentru eliminarea totală a tranzacţiilor cash, fie şi din motive de securitate; diminuarea numărului de infracţiuni, precum jaf şi spălare de bani. ”Banii lichizi sunt extrem de rar utilizaţi în plăţile care se fac în societatea norvegiană, am putea trăi foarte bine şi fără ei”, a declarat Morten Guldhaug, vicepreşedintele executiv al organizaţiei.

Numărul tranzacţiilor cu cardul din Norvegia a crescut cu aproape 9 procente în acest an iar populaţia a retras mai puţini bani de la ATM-uri şi a folosit mai puţini bani lichizi pentru plăţile din magazine, restaurante, mall-uri etc. La nivel european, doar Suedia şi Marea Britanie au raportat procentaje mai mici ale utilizării banilor lichizi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!