Actualitate Social

“NU ABANDONAŢI ŞCOALA”

asovciatiaSăptămâna trecută, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU a defăşurat o campanie de conştientizare a familiilor cu copii aflaţi în risc de abandon şcolar, în cadrul proiectului “NU ABANDONAŢI ŞCOALA” din PROGRAMUL SOCIO-EDUCAŢIONAL PENTRU TINERI al asociaţiei pentru anul 2015.

În cadrul campaniei de conştientizare a familiilor cu copii aflaţi în risc de abandon şcolar, preşedinta ASOCIAŢIEI ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU, conf. univ. dr. Mariana Iancu a donat ghiozdane şi rechizite şcolare, respectiv caiete dictando, caiete de matematică, pixuri, creioane, mai multor copii nevoiaşi, din grupuri sociale defavorizate, de sărăci, cu mai mulţi copii, romi. Elevii aflaţi în risc de abandon şcolar au fost identificaţi de membrii asociaţiei şi de voluntari ai acesteia, cadre didactice de la Şcoala ,,MIRCEA CEL BĂTRÂN’’, copiii respectivi fiind, în principal, locuitori defavorizaţi social ai cartierului ,,Istru’’ din Giurgiu.

În această campanie de conştientizare a familiilor cu copii aflaţi în risc de abandon şcolar, doamna preşedintă conf. univ. dr. Mariana Iancu a purtat convorbiri individuale şi discuţii de grup cu elevii şi părinţii prezenţi la acţiune pentru a preveni abandonul şcolar, aceasta fiind o problemă în învăţământul giurgiuvean şi nu numai, dar chiar şi pentru identificarea altor probleme sociale şi comunitare ale lor, în vederea semnalării la instituţiile statului şi introducerii acestora pe agenda publică.

Fiecare participant la proiect a primit şi câte o carte de vizită, în vederea comunicării pentru facilitarea rezolvării problemelor de abandon şcolar, a problemelor sociale de către ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA din GIURGIU prin intermediul instituţiilor statului abilitate, asociaţia făcând apel la acestea să nu abandoneze instituțiile de învățământ, să ia în calcul problema abandonului şcolar în Giurgiu şi să acţioneze cu un set de măsuri de prevenire a acestuia şi de readucere la şcoală a celor care abandonează şcoala.

Cu atitudine constructivă, pozitivă şi morală, ASOCIAŢIA ATITUDINEA CIVICĂ IANCU MARIANA  va continua să implementeze proiectul “NU ABANDONAŢI ŞCOALA” şi prin alte acţiuni în cadrul parteneriatelor cu scoli şi licee din Giurgiu, prin pasiunea şi dedicarea profesională a cadrelor didactice, membre şi voluntare ale asociației.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!