La zi Social

Nu au glumit! Săteni din 4 comune au blocat din nou DN 5 Giurgiu-Bucureşti

protest uzunuAu spus marţea trecută că vor ieşi din nou în stradă şi aşa au şi făcut. Peste 300 de persoane au blocat iar Drumul Naţional 5, Giurgiu-Bucureşti, la Uzunu, traversând aproape continuu pe trecerile de pietoni, în semn de protest faţă de starea deplorabilă a Drumului Judeţean 603.
Dacă la protestul de săptămâna trecută, au participat doar săteni din Uzunu, duminica aceasta li s-au alăturat şi oameni din Mihai Bravu, Comana şi Stoeneşti. Este vorba despre tineri, bătrâni, femei, cu toţii supăraţi pe situaţia DJ 603, despre care, se ştie deja, este prins într-un proiect european şi nu se pot efectua lucrări ample de reabilitare până nu se finalizează licitaţia. Dar giurgiuvenii nu mai au răbdare, de altfel, marţea trecută, au şi ameninţat că vor recurge din nou la acest gest, mai ales dacă cei de la Consiliul Judeţean nu vor freza calea de acces.
Citiţi aici articolul precedent: https://informatiadegiurgiu.ro/exclusiv-protestele-au-continuat-marti-la-uzunu/
Astăzi, ei au repetat, aşadar, scenariul de duminica trecută, au traversat aproape continuu pe trecerile de pietoni, momente în care, în câteva minute, se formau cozi de zeci de metri lungime din autoturisme sau TIR-uri.
Au fost acolo, pentru asigurarea ordinii publice, peste 40 de jandarmi, atenţi şi ca protestul să nu degenereze, dar au fost şi zeci de poliţişti, cei de la Rutieră încercând să fluidizeze traficul în momentele în care drumul nu era traversat. Nu au fost înregistrate incidente.
Este o situaţie fără ieşire, cel puţin deocamdată, iar oamenii sunt decişi să iasă în stradă şi săptămâna viitoare, dacă nu se petrece vreo schimbare majoră. Şeful CJ Giurgiu, Vasile Mustăţea, le-a explicat, însă, la începutul săptămânii, reprezentanţilor lor care au mers la Consiliul Judeţean, de ce nu poate interveni, dar şi că, deşi s-ar rezolva rapid cu licitaţia, secţiunea de dezvoltare, pe care e prins DJ 603 ca proiect, este încă blocată prin atacarea în contencios de către prefect a hotărârii aferente.
Cătălina Sfetcu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!