Actualitate

Nu mai vrem să folosim paşaportul pentru a trece în Moldova

protest-pasapoarteDuminică, 15 martie, între sediul Ministerului Afacerilor Externe şi porţile Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti am avut parte de un lanţ uman format din protestatari aparţinând de Platforma Unionistă Acţiunea 2012.
Lanţul uman a simulat graniţele dintre cele două state româneşti, organizatorii protestului invocând absurditatea necesităţii paşaportului pentru a ajunge în Moldova.
”Paşapoartele dublează frontiera dintre România şi Republica Moldova. Nu le mai vrem, nu ne trebuie. Este nefiresc să putem circula doar pe baza buletinului în 58 de ţări şi teritorii, iar pentru a ajunge la Chişinău să fim nevoiţi să ne procurăm paşaport. Costurile morale şi financiare ale acestei măsuri sunt mult prea mari. Mulţi dintre noi au prieteni în Moldova, dar pentru că aceştia nu îşi mai perfectează paşaport, ne vedem rar, doar când trecem noi Prutul.” – a declarat unul dintre participanţii la protest.
Conducerea Platformei Unioniste Acţiunea 2012 aşteaptă, de asemenea, ca autorităţile din Chişinău să adopte o hotărâre de guvern care să permită cetăţenilor României să treacă vama doar cu cartea de identitate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!