La zi

Autobuze electrice testate în Bucureşti

primele-autobuze-electrice-intra-in-teste-in-bucuresti-masinile-fabricate-in-cehia-au-motor-skoda-85-de_1RATB a anunţat că începând cu 16 martie, intră în vigoare un program de testare a câtorva autobuze electrice.
Regia Autonomă de Transport Bucureşti trebuie să stabilească dacă aceste autovehicule pot fi utilizate în condiţiile impuse de traficul din Capitală.
Concret, este vorba de autobuzele SOR EBN 10.5 fabricate în Cehia de Compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari fabricanţi de autobuze şi troleibuze din Europa.
Autobuzul este dotat cu un motor asincron răcit cu lichid – Skoda Electric, instalaţie electrică Cegelec şi acumulatori Winston Battery/Lithium – ion. Autobuzul are o capacitate de 85 de locuri, un timp de încărcare a bateriilor de 7-8 ore şi o autonomie energetică de 250 de km.
Conform comunicatului de presă RATB, autobuzul va fi pus în circulaţie pe linia 104, pe ruta Cora Pantelimon – Piaţa Operei, şi va fi testat timp de două săptămâni.
Demersul în sine a fost argumentat de Primăria Municipiului ca o replică pertinentă la criza energetică, poluarea şi încălzirea globală generalizate pe întreg mapamondul. În aceste condiţii, folosirea vehiculelor cu tracţiune electrică a devenit o prioritate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!