Sport

Nu ne-a mai rămas decât finala Cupei

Seara lui 29 mai se putea încheia cu o situaţie în clasamentul Ligii I foarte rar întâlnită. Trei echipe ce-şi dispută două locuri pe podium cu acelaşi număr de puncte. Şi asta pentru că Gigi Mulţescu a refuzat să se ducă precum mielul la tăiere pe Ilie Oană, iar Gazul din Mediaş a scos un punct la Ploieşti. Ei bine, în acest context, dacă Brad Pitt-ul României vroia să vadă un penalti în favoarea Astrei, vizibil şi de pe Nehoiu, ei bine – spuneam – Pandurii Târgu Jiu, Petrolul Ploieşti şi Astra Giurgiu ar fi încheiat campionatul cu câte 62 de puncte fiecare.

Cum s-ar fi departajat Astra, Petrolul şi Pandurii într-o atare situaţie? Prin mijlocirea unui clasament exclusiv între cele trei. Ce ar fi spus răspicat  respectivul clasament? Că Pandurii a fost sparring partenerul celorlalte echipe. Pentru că iată, în meciurile directe, Petrolul a învins tur-retur Pandurii – 4-0 şi 3-1, iar Astra a încheiat meciul tur (disputat tot la Ploieşti) cu 4-1. Altfel spus, Pandurii a câştigat un singur punct din 12 posibile în confruntările cu Astra şi Petrolul, iar acela, precum aţi văzut şi dumneavoastră miercuri, 29 mai, de la ora 21.30. Pentru conformitate, să spunem că Astra şi Petrolul au încheiat tur-retur 1-1.

Devin astfel justificate reproşurile şi frustrările exprimate vehement de către Ioan Niculae şi Dinu Gheorghe. Este clar şi pentru un copil cu retard că echipa lui Condescu a fost avantajată de către FRF pentru a prinde acest loc de Europa League, echipă net sub Petrolul şi Astra, fie şi prin prisma ecartului consistent exprimat de scorurile directe.

Ce-i mai rămâne Astrei acum? De doi bani speranţă. Un succes al Petrolului în finala Cupei cu CFR Cluj, deşi este clar că pe aceeaşi linie dictată de liderii FRF, Clujul ar trebui să fie a patra echipă care să ne reprezinte european. De ce? Pentru că este cap de serie, iar un singur play-off i-ar fi la îndemână.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!