Actualitate

Dezinteres şi ignoranţă în şcoli faţă de un concurs organizat chiar de… Inspectoratul Şcolar!

An de an, la sfârşitul lunii mai se organizează concursul şcolar „Educaţie rutieră, educaţie pentru viaţă”, care ar trebui să reunească echipaje din şcolile generale din întreg judeţul, dar şi de la licee. De data aceasta, organizatorii au avut o surpriză extrem de neplăcută.

Ora 10, curtea Şcolii generale numărul 8. Aici ar trebui să se desfăşoare faza judeţeană a concursului „Educaţie Rutieră, educaţie pentru viaţă”. La faţa locului, trei televiziuni, corespondentul unui post de radio naţional, jurnalişti din presa scrisă, reprezentanţi ai Poliţiei Eutiere şi Inspectoratului Şcolar şi un singur echipaj care s-a prezentat la concurs: cel al şcolii gazdă. Teoretic, la faza judeţeană ar fi trebuit să participe echipaje din toate şcolile generale din municipiu şi judeţ, dar şi echipaje de la licee, urmând ca cele două câştigătoare – la şcoli generale şi respectiv, licee – să reprezinte judeţul la faza naţională. Numai că, aşa cum spuneam, în afară de şcoala opt, nimeni nu s-a mai prezentat… Aşa că nu s-a mai pus probleme unui concurs în adevăratul sens al cuvântului, în condiţiile în care copiii de la Şcoala opt nu aveau cu cine să concureze. Prin urmare, organizatorii au decis ca echipajul prezent să facă doar o demonstraţie, în cele două probe ce ar fi trebuit susţinute în concurs: parcurgerea unui traseu de îndemânare în poligon cu bicicleta şi respectarea regulilor de circulaţie în parcul şcoală.

Deşi organizează aceste concursuri de ani de zile, reprezentanţii Poliţiei Rutiere se confruntă pentru prima oară cu o astfel de situaţie, pe care, cu delicateţe, o pun pe seama… timpului nefavorabil:

Oare chiar acesta să fie motivul pentru care şcolile nu şi-au trimis echipajele la concurs? Nu cumva este vorba despre un total dezinteres al directorilor, care, se pare, nu dau doi bani pe astfel de acţiuni şi concursuri, chiar dacă acestea sunt încrise în calendarul şcolar?

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!