Actualitate

Nu se impune o lege a graţierii şi amnistiei!

livia stanciu

Livia Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, după divulgarea stenogramelor Hrebenciuc-Şova şi întreaga tevatură creată, a declarat că nu se impune în nici un caz o lege a graţierii şi amnistiei şi nici abrogarea articolului 13 din Legea 78/2000.

”O să dezvolt, dacă va fi nevoie, această problemă în cadrul comisiilor juridice ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, pentru că sunt multe de spus. Oricum, vom prezenta un punct de vedere extrem de argumentat. Concluzia finală este însă una singură. Nu se impune la acest moment nici o lege de graţiere, nici o lege de  amnistiere şi nici abrogarea dispoziţiilor articolului 13 din Legea 78 per 2000.”, a precizat Livia Stanciu.

Articolul 13 din Legea 78/2000 prevede că ”fapta persoanei care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat, ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influenţa sau autoritatea sa în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!