Actualitate

O luăm de la capăt cu „greaua moştenire”. Mai nou, la Consiliul Judeţean Giurgiu

În mandatul trecut, sub conducerea lui Dumitru Beianu, Consiliul Judeţean Giurgiu a înregistrat un record pozitiv la capitolul absorbţia fondurilor europene, situându-se pe locul 5 în ţară din acest punct de vedere. Cu banii obţinuţi din munca tuturor specialiştilor din Consiliu au fost făcute investiţii majore în domenii precum infrastructură rutieră, asistenţă socială, managementul situaţiilor de urgenţă, turism, protecţia mediului. Vă reamintim că este vorba despre peste 100 de milioane de euro, sumă investită în lucrări realizate în premieră la noi.

De menţionat sunt şi proiectele europene în comun cu vecinii bulgari, Consiliul Judeţean ducând Giurgiu pe locul I în regiune din acest punct de vedere.

Chiar dacă s-a aflat în Opoziţie faţă de Guvernele PDL, totuşi conducerea Consiliului Judeţean, în perioada 2008-2012, a reuşit să găsească soluţii pentru asigurarea cofinanţărilor aferente, fiind făcute în plus eforturi justificate şi justificabile pentru ca banii să nu fie pierduţi.

Pe această temă, fostul primar Lucian Iliescu a făcut nişte afirmaţii uluitoare, în conferinţa de presă a PNL Giurgiu, miercuri, 4 iulie, lansând ideea că

de fapt unele dintre reuşitele de la judeţ ar fi acum… o pagubă.

Cum? Iliescu a explicat că proiectele au avut nevoie de cofinanţare (evident) şi că, acum, plata acestora ar încurca activitatea din Consiliu, întrucât în cazul unora dintre proiecte nu ar fi fost asigurate surse necesare cofinanţării, respectiv credite în acest sens.

Adică, ar trebui să nu mai facem nimic pentru că trebuie să contribuim şi noi, să căutăm soluţii? Nu mai facem nimic pentru că trebuie să ne zbatem ca să ducem la bun sfârşit un proiect ai cărui beneficiar sunt cetăţenii acestui judeţ? Autorităţile locale şi cele judeţene sunt puse acolo unde sunt ca să facă ceea ce promit, iar aceasta înseamnă automat obligaţii, în timp ce succesele nu pot fi obţinute fără eforturi.

Apoi, Lucian Iliescu l-a criticat pe Dumitru Beianu inclusiv pentru că a „îndrăznit” să doteze Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu. „Asta e treaba Guvernului”, a mai spus fostul primar, aşa cum a cam răspuns şi în alte domenii în care măcar ar fi putut face ceva, dacă nu era direct răspunzător. Reamintim situaţia Colegiului Naţional „Ion Maiorescu” sau plata salariilor asistenţilor persoanelor cu handicap. De altfel, în ultimii ani, în afară de proiectul cu Apa Service, Primăria municipiului, sub conducerea lui Lucian Iliescu, nu a accesat niciun proiect european, deci vorbim despre realizări minime, comparativ cu cele de la judeţ.

Şi pentru că tocmai am primit o explicaţie, începem să ne întrebăm dacă nu cumva ni se pregăteşte de fapt placa aceea cu „greaua moştenire”, pentru a justifica o eventuală… viitoare nerespectare a promisiunilor făcute în campanie de noul şef de la judeţ, Vasile Mustăţea. Totuşi, vă reamintim că cel din urmă a vrut şefia Consiliului Judeţean, susţinând că este mai bun decât precedentul. Corect ar fi acum să şi demonstreze asta, căutând şi găsind soluţii la problemele pe care le enunţă alţii în numele domniei sale.

De altfel, se zvoneşte că Lucian Iliescu va fi de acum consilierul personal al lui Mustăţea. Fără alte comentarii.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!