Actualitate

O nouă zi, declarată nelucrătoare!

sedinta-solemna-parlament-10-ani-natoSenatul a adoptat, în ședința plenului de marți, 13 septembrie,  propunerea legislativă privind modificarea Codului Muncii în sensul declarării, ca sărbătoare legală în care nu se lucrează,  zilei de 1 iunie, Ziua Copilului. Propunerea de lege are caracter organic, iar Senatul a adoptat-o în calitate de primă Cameră, cu 98 de voturi pentru și un vot împotrivă.

Potrivit inițiatorilor, parlamentari PSD și PNL, modificarea articolului 139, alin. 1 din Legea nr. 53/2003 este oportună întrucât de Ziua Copilului în majoritatea grădinițelor și școlilor primare sunt organizate spectacole, însă fiind o zi de lucru părinții sunt nevoiți să își ia concediu pentru a putea asista la  evenimente.

“Lipsa părinților din cadrul acestor evenimente are implicații psihologice negative în dezvoltarea copiilor. În afara dorinței de a-i face mândri și de a primi aprecierea părinților, copiii au nevoie de susținere în cadrul evenimentelor unde performează, evenimente care au o încărcătură emoțională ridicată și reprezintă o sursă de stres pentru ei. Mai mult, în timpul petrecut împreună, copiii și părinții comunică foarte puțin și interacționează la nivel superficial. Lipsa de timp și comunicare este o realitate pe care o simt și o conștientizează cei mai mulți dintre părinți”, susțin inițiatorii, în expunerea de motive a propunerii de lege, punctând astfel că timpul petrecut alături de părinţi joacă un rol major în formarea personalităţii copilului.

InfoPress

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!