Actualitate

Mai mulţi tineri din judeţul Giurgiu, cercetaţi pentru furt calificat

Stâlpii de electricitate şi cablurile de telecomunicaţii au devenit, în timp, o adevărată tentaţie pentru hoţi. În Giurgiu, într-o singură zi, au fost înregistrate trei infracţiuni în acest domeniu.

Cel mai recent eveniment de acest gen a avut loc chiar marţi seara, pe 5 februarie, când doi bărbaţi, unul din Ghizdaru şi altul din Giurgiu, având 25, respectiv 40 de ani, au fost prinşi de poliţişti, după ce au secţionat un cablu de telecomunicaţii, cu ajutorul unei foarfece de tăiat fier. Într-un comunicat de presă, Poliţia arată că cele două persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, iar procurorii de caz au dispus măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu pe o perioadă de 29 de zile.

Tot ieri, dar în Floreşti-Stoeneşti, anunţă oamenii legii, au fost prinşi în flagrant doi tineri care vroiau să fure, cu ajutorul unor ciocane tip baros, fier beton din structura unui stâlp de electricitate căzut la pământ, situat în apropierea lacului de acumulare de pe râul Argeş. La circa 300 de metri de locul cu pricina, se pare că tinerii erau aşteptaţi de alţi doi, unul chiar minor, în vârstă de 14 ani, care, prin acelaşi procedeu sustrăgeau fierul beton din structura unui alt stâlp de electricitate. Cei patru suspecţi sunt cercetaţi în libertate pentru furt calificat.

Pe de altă parte, tot pe 5 februarie, în municipiul Giurgiu, poliţiştii au prins un bărbat ce incinera cablu electric. În urma cercetărilor s-a stabilit că acel cablu, în lungime de 30 de metri, fusese furat de la o macara mobilă situată în interiorul unei hale industriale aparţinând unei societăţi comerciale. Metalul rezultat după incinerare urma să fie vândut la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Giurgiu. Ca şi în celelalte cazuri, suspectul este cercetat în libertate.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!