La zi

O Românie în plin declin instituţional

cozmin_gusa_15599400_1_42818600După ce Horia Georgescu, şeful Agenţiei Naţionale pentru Integritate, a fost reţinut pentru 24 de ore, consultantul politic Cozmin Guşă a declarat că acest eveniment profund nefericit subliniază încă o dată declinul nostru instituţional la nivel de stat.
”Faptul că noi, zi de zi, de la miniştri de finanţe, la foşti miniştri de transporturi, la prieteni ai premierului, dovedim asemenea lacune, ne aduce în postura unei ţări pe butuci. O ţară în genunchi, aflată într-un declin instituţional fără precedent după 1989. Acest ultim eveniment, cu reţinerea lui Georgescu, vreau să vă spun că a cutremurat Europa, pentru că noi suntem, totuşi, graniţă UE. Horia Georgescu, indiferent cât de incompetent sau de fraier ar fi fost, este un om validat de Comisia Europeană şi UE. Am ajuns o ţară de vinovaţi în care cei mai puţin vinovaţi, respectiv cetăţenii, stau şi aplaudă la marii vinovaţi care au devalizat bugetele, neînţelegând că lipsa unui sistem şi a unei strategii chiar ne pune pe butuci.”
Horia Georgescu, şeful ANI, a fost reţinut de DNA pentru 24 de ore luni, 16 martie, în dosarul despăgubirilor ANRP (Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor). Georgescu este cercetat pentru abuz în serviciu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!