Actualitate

Operaţiunea "Flotantul" şi la Giurgiu?!

viza de flotantAlegerile locale riscă să fie un exerciţiu contestat, nedemocratic, şi în judeţul Giurgiu, din cauza unei mişcări de populaţie realizate în ultimele luni. Este vorba despre numărul floranţilor care, în primele luni ale anului, a crescut vertiginous în multe localităţi. Se vorbea, în urmă cu câteva săptămâni, de câteva mii de persoane şi acum cifrele care se vehiculează, pe surse, sunt îngtijorătoare!  Creşterea numărului de persoane care îşi mută reşedinţă la ţară, în prag de alegeri, credem noi,  nu poate fi o pură coincidenţă. Ce anume să-i atragă pe flotanţi într-o localitate săracă, fără prea multe perspective şi fără locuri de muncă? Iar primarii din localităţile unde numărul flotanţilor este mult mai mare faţă de alţi ani nu sunt străini, se pare, de aceste practici! Fiindcă este lesne de intuit: câteva zeci de persoane în plus pot înclina balanţa atât în ceea ce priveşte componenţa consiliului local, cât şi referitor la numele viitorului primar.

Mai mult, un primar  în funcţie este avantajat de faptul că alegerile se vor ţine într-un singur tur. Şi dacă el îşi “rezolvă” câteva zeci de flotanţi fideli, plus susţinătorii săi din localitate, scrutinul din 5 iunie devine, practic, o formalitate.

Operaţiunea FLOTANTUL este un fenomen întâlnit la nivel naţional şi care, credem noi, ar trebui să le dea de gândit organelor statului şi să conducă la măsurile ce se impun. Nu ar fi rău dacă cineva s-ar sesiza şi ar face verificări! Ar apărea o sumedenie de surprize!

Iată că după “autobuzele electorale” şi celebrele “liste suplimentare”, “operaţiunea Flotantul” pare să fie ultima… modă transmisă, pe linie de partid, de cei care vor cu orice chip să revină la guvernare fiindcă ultimele luni de Opoziţie nu prea le-au priit!

InfoPress

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Darasteanu 30 mai 2016 at 10:26

Sa se verifice la Comana prima data e ceva de groaza Primarul Enache …!a trimis Yesmeni lui din casa in casa pentru aceste vize de flotant ….! cerand cetatenilor ce au case in comuna Comana sa voteze cu el.

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!