Actualitate

Ordonanţă de urgenţă în cazul promulgării Codului de procedură penală

basescuTraian Băsescu a declarat joi, 30 ianuarie, că îşi asumă promulgarea Codului de procedură penală, dar a avertizat că este imperios necesară emiterea unei ordonanţe de urgenţă dacă Victor Ponta nu vrea să devină, oficial, scutul oamenilor corupţi.
Concret, preşedintele ţării s-a referit la un anume articol 140 din Legea 135 per 2010, articol care vizează utilizarea mijloacelor tehnice înainte de punerea sub urmărire penală a unei persoane. Băsescu a recunoscut că îşi asumă eroarea de a nu fi înţeles sensul articolului 140, aşa cum îşi asumă şi promulgarea Codului, ca şi responsabilitate prezidenţială, dar, a subliniat, asta nu înseamnă că articolul vizat nu trebuie corectat. Problema articolului 140 ţine de judecători şi procurori de penal, iar de aici, confuzia aferentă, juriştii de la Preşedinţie fiind constituţionalişti, nu penalişti.
Cum-necum, a menţionat Băsescu, dacă nu se vor lua măsuri, ”Statul poate rămâne fără mijloace de a preveni acte de genul: abuz în serviciu, trafic de influenţă, trafic de persoane, fraude fiscale, criminalitate transfrontalieră, tranzit de droguri.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!