Sport

Organizăm Olimpiada de iarnă din 2022(?)

Puiu Gaspar, secretarul general al Federaţiei Române de Schi şi Biatlon, susţine că ţara noastră îşi va depune candidatura pentru organizarea Olimpiadei de iarnă din 2022. Gaspar a declarat că oamenii trebuie să înţeleagă că infrastructura creată rămâne şi după FOTE (Festivalul Olimpic al Tineretului European ce se desfăşoară în aceste zile la Braşov Predeal şi Râşnov). ”Nu fuge nimeni cu ea. Aici se vor pregăti generaţii întregi de sportivi. Să sperăm că investiţiile în infrastructură să nu se oprească aici, fiindcă bazele mai au nevoie de multă logistică.”

În calitate de membri ai Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic, Puiu Gaspar a discutat cu ministrul Nicolae Bănicioiu să ne depunem candidatura pentru organizarea Olimpiadei de iarnă din 2022. Asta însă nu se poate realiza decât printr-o continuare a investiţiilor şi dotarea bazelor la standarde optime.

”Olimpiadele se negociază la opt ani iar condiţiile comisiilor care vin să inspecteze bazele sportive sunt foarte aspre. Nu depinde exclusiv de federaţii. Guvernul trebuie să creeze o infrastructură a autostrăzilor şi a oraşelor. Este foarte important că astăzi, avem un premier care face sport,  Victor Ponta a promis că va face un minister al sportului şi s-a ţinut de cuvânt…”, a mai spus Puiu Gaspar.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!