Sport

Primul aur olimpic poartă numele Alin George Moldoveanu

Are 29 de ani, este focşănean, este psiholog de profesie, dar este şi dublu vicecampion mondial la puşcă 10 metri aer comprimat. Acum am aflat şi noi toate acestea, cum se întâmplă mai mereu în contextul supremului show sportiv care este Olimpiada. Nu ştiam cine este tiristul Alin George Moldoveanu, cu atât mai puţin că a pierdut două finale de mondial în faţa aceluiaşi Nicola Campriani, italianul bestia nera ce i-a întregit coşmarurile ultimilor ani. Nu ne mai aminteam nici de bronzul pierdut la limită în precedenta olimpiadă, de la Beijing.

Important este însă ca de acum încolo să-i reţinem numele. Pentru că Alin George Moldoveanu este nu numai primul campion olimpic român de la Londra, dar şi pentru că a făcut un concurs absolut excepţional. A terminat calificările cu un rezultat perfect: 599 de puncte, la egalitate cu italianul amintit, egalând cu această ocazie recordul olimpic deţinut de chinezul Qinan Zhu, record înregistrat la Atena, în 2004. În runda finală, Alin a avut un total de 103,1 puncte, faţă de 102.5 Campriani, şi sărbătoarea românească se poate declanşa.

Una peste alta, un debut olimpic foarte fast pentru delegaţia românească. După argintul Alinei, a venit şi aurul Alinului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!