La zi

Organizarea Zilelor Oraşului, motiv de dispute aprinse între consilierii locali în şedinţa ordinară de luni

Mai bine de o jumătate de oră au durat discuţiile şi controversele pe tema organizării Zilelor Oraşului, zile care, anul acesta, vor fi marcate în perioada 19-23 aprilie. Primul aspect sesizat de consilieri a fost legat de banii alocaţi acestor manifestări şi modul în care vor fi cheltuiţi. Mai exact, era vorba despre cele peste 300 de milioane lei vechi alocaţi pentru cheltuiele cu delegaţiile străine, dar şi despre sumele porpuse pentru diverse premieri.

Lămuriri despre bugetul alocat acestei acţiuni a dat şi primarul Nicoale Barbu, care susţine că, de fapt, suma ce urma a fi aprobată nu va fi cheltuită în întregime, pentru că nu se ştie, de exemplu, câte delegaţii străine vor răspunde invitaţiei şi, prin urmare, nu se ştie câţi bani vor fi necesari pentru cazare, masă, cadouri şi alte acţiuni organizate pentru oaspeţii străini.

În afara problemelor financiare, consilierii locali au ridicat şi o altă problemă: în programul manifestărilor dedicate Zilelor Oraşului (program ce a apărut chiar în ziua şedinţei de consiliu) nu apar deloc artişti locali.

Şi la acest capitol, primarul Barbu a avut o explicaţie: an de an, acţiunile sunt organizate de o firmă producătoare de bere, care pune la dispoziţie o anumită sumă de bani şi alege artiştii ce evoluează în astfel de spectacole.

Edilul mai spune că programul Zilelor Oraşului este mult mai amplu şi că nu cuprinde doar spectacolele din Piaţa Teatrului, ci şi alte manifestări artistice, desfăşurate în alte locaţii, exemplificând cu spectacole de operă sau teatru, programate la Ateneul Nicolae Bălănescu. Edilul mai spune că şi artiştii locali participă la aceste manifestări, doar că pe programul oficial nu au mai fost trecuţi, preferându-se să apară doar invitaţii. În final, proiectul de hotărâre a fost aprobat, chiar cu unanimitate de voturi.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!