Politic

Organizaţia judeţeană PDL a depus joi adrese prin care solicită vacantarea posturilor de consilier judeţean deţinute de Marian Pană, Cristian Bold şi Cornel Andrei

Începută în luna februarie, odiseea celor trei consilieri judeţeni ai Partidului Democrat Liberal a ajuns la final, după ce forul suprem al partidului a decis să menţină decizia organizaţiei judeţene de excludere a celor trei din partid. Prin urmare, Marian Pană, Cristian Bold şi Cornel Andrei şi-au pierdut calitatea de consilier judeţean.

Preşedintele PDL Giurgiu, Bogdan Cantaragiu, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că în cursul zilei de joi a depus, la secretariatul Consiliului Judeţean, trei adrese prin care anunţă că Marian Pană, Cristian Bold şi Cornel Andrei – consilieri aleşi pe listele MPNG, dar membrii PDL, şi-au pierdut calitatea de membru PDL şi, prin urmare, şi pe cea de conslier judeţean.
Liderul democrat liberalilor giurgiuveni spune că s-au parcurs toate etapele statutare în excluderea celor trei din partid; astfel, pe 7 februarie, cei trei consilieri s-au prezentat în faţa Biroului Permanent Judeţean pentru analiza rezultatelor la parlamentare:

Aceste argumente le-au fost prezentate celor trei consilieri, care au fost atunci excluşi din partid. Ei au contestat, însă, această măsură la Comisia Judeţeană de Etică şi Litigii, iar contestaţia a fost respinsă. A urmat o altă contestaţie, de data asta la Comisia Naţională de Etică şi Litigii.

După ce au primit decizia Comisiei Naţionale de Etică şi Litigii, reprezentanţii PDL Giurgiu au depus cele trei adrese la Consiliul Judeţean. Bogdan Cantaragiu spune că, în mod normal şi legal, preşedintele Vasile Mustăţea ar trebui să constate, în următoarea şedinţă ordinară, vacantarea celor trei posturi de consilier judeţean, să comunice, apoi, organizaţiei PDL Giurgiu vacantarea, iar PDL să înainteze, în următoarea şedinţă, alte trei propuneri, din lista cu care a candidat la alegerile locale din 2012. Şi pentru că unul din consilierii excluşi din PDL susţine că excluderea din partid nu înseamnă şi pierderea calităţii de consilier, pentru că a candidat pe listele MPNG, Bogdan Cantaragiu a explicat că MPNG a fost o alianţă pur electorală, care a dispărut imediat după alegeri şi că Marian Pană, Cristian Bold şi Cornel Andrei au candidat pe acele liste, în calitate de membrii PDL şi, odată ierdută această calitate, este pierdută şi funcţia de consilier judeţean.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!