Politic

Antonescu a demisionat din funcţia de preşedinte al Senatului

antonescuuuÎn şedinţa de plen a Parlamentului de marţi, 4 martie, şedinţă menită a învesti noul guvern Ponta III, liderul liberal Crin Antonescu şi-a prezentat demisia din funcţia de preşedinte al Senatului. Demisia în cauză a survenit în contextul în care deputaţii şi senatorii PNL au început să scandeze demisia în momentul în care Victor Ponta a venit la microfon.
În timpul scandărilor, premierul a replicat: ”Avem un preşedinte care a anunţat că în cinci minute îşi dă demisia. E încă în funcţie. Avem un preşedinte al Senatului care a zis că după referendum îşi dă demisia. Este încă în funcţie. Eu, unul, nu zic că îmi dau demisia, staţi liniştiţi. Eu vă cer un vot de încredere.”
Instantaneu, Crin Antonescu a luat cuvântul şi a anunţat scurt: ”Dacă asta era de demonstrat, domnule prim ministru, eu demisionez din funcţia de preşedinte al Senatului.”
După încheierea tevaturii care a însoţit învestirea noului guvern, în fapt, o simplă formalitate, surse parlamentare au informat că în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, au loc consultări privind noul politician ce urmează să preia şefia Senatului. Alături de Zgonea, la discuţii au participat Victor Ponta şi Călin Popescu Tăriceanu. Comentatorii politici previzionează că acesta din urmă urmează să fie propus pentru preşedinţia Senatului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!