Actualitate

P.T.F. Giurgiu informeaza

Doi cetăţeni din Pakistan, ascunși într-un camion  încărcat cu pepeni, depistaţi la P.T.F. Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu pepeni, doi cetățeni pakistanezi care intenţionau să intre ilegal în România, pentru ca apoi să ajungă în Germania.

În data de 13.06.2020, în jurul orei 15.15, în Punctul de Trecere al Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autocamion înmatriculat în România, cetăţeanul român B.M., în vârstă de 36 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pepeni, din Grecia pentru o societate din România.

În baza analizei de risc, echipa comună formată din polițiștii de frontieră români și bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit ascunse, în partea din față a compartimentului marfă, două persoane de sex masculin.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei doi bărbaţi sunt cetățeni pakistanezi, cu vârste de 16, respectiv 54 de ani. Aceştia au declarat că s-au urcat în semiremorca camionului, în Grecia, fără știrea șoferului. Totodată, au menționat că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă într-un stat din vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar aceştia au fost preluaţi de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

15.120 flacoane tip spray cu substanță insecticidă

descoperite la P.T.F. Giurgiu

          Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au descoperit 15.120 flacoane tip spray care conțin substanță insecticidă, pe care un cetățean bulgar a încercat să le introducă în țară deşi nu deţinea autorizaţie pentru transportul substanţelor periculoase. De asemenea, produsele sunt susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală al unei mărci cunoscute.

În data 13.06.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, în cooperare cu lucrători din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase și Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, au desfăşurat acțiuni specifice pe linia combaterii traficului cu substanțe toxice.

Astfel, a fost selectat pentru control un autocamion, condus de cetățeanul bulgar G.G. în vârstă de 55 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, dulciuri, de la o firmă din Bulgaria pentru o firmă din România.

Cu ocazia controlului efectuat în baza analizei de risc polițiștii de frontieră, au descoperit, disimulată în spatele unor cutii cu dulciuri, cantitatea totală de 15.120 flacoane spray cu substanță insecticidă, inscripţionate cu numele unei firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, cetățeanul bulgar a declarat că a declarat că este angajatul firmei de transport și nu avea cunoștință despre faptul că produsele transportate sunt contrafăcute.

Întreaga cantitate de insecticid, în valoare totală de 302.400 lei a fost ridicată  de D.R.V. București, iar persoana în cauză a fost preluate de către lucrătorii din I.P.J. Giurgiu care efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând mențiuni false privind mărcile protejate”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit. b din Legea 84/1998 la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!