Actualitate

Până ieri, nimeni nu auzise de Mihnea Boerescu… astăzi, este celebru în toată ţara…

De două zile, numele Giurgiu este în prim-planul presei naţionale. Ca de obicei, însă, nu se vorbeşte nici despre deschiderea vreunei fabrici, nici despre reparaţiile la Podul Prieteniei sau despre orice altă realizare, cât de mică, ci despre. un consilier judeţean. Mai exact, despre Mihnea Mihai Boerescu, cel care, în iunie 2012, îl înlocuia în Consiliul Judeţean pe Lucian Iliescu, după ce acesta renunţa la funcţia de consilier. Boerescu a ajuns acum celebru graţie unui anunţ postat pe un site de recrutare, în care spunea că angajează o secretară (deşi nu deţine nicio firmă), precizând clar că nu va fi vorba despre carte de muncă. Adică, angajează o secretară la negru, lucru ce a atras atenţia întregii prese naţionale.

Pornind de la acest subiect, am fost curioşi şi noi să aflăm mai multe despre excentricul ales giurgiuvean. Şi nu a fost deloc greu, pentru că o simplă căutare pe Internet ne-a dezvăluit o mulţime de amănunte despre cel care se autointitulează „cel mai mare dezvoltator imobiliar din WEST Bucureşti

Că este sau nu cel mai mare dezvoltator imobiliar din WEST Bucureşti, e treaba lui. Că are bani şi de unde îi are, iar este o problemă ce îl priveşte pe Boerescu. Dar ce scrie în declaraţia oficială de avere este – sau ar trebui să fie – treaba ANI, pentru că vorbim, totuşi, despre un ales local, care ar trebui să respecte legile. Dar să explicăm mai bine despre ce este vorba. Ales pe listele PNL drept consilier judeţean în 2012 (înlocuindu-l pe Lucian Iliescu, după ce acesta a renunţat la funcţia de consilier judeţean), Mihnea Boerescu a publicat, ca toţi consilierii, de altfel, declaraţia de avere pe siteul Consiliului judeţean. Până aici, totul este în regulă. Problema este ce scrie în acea declaraţie. Fie pentru că nu a ştiut cum ar trebui completată (lucru destul de reu de crezut, fie pentru că şi-a bătut, pur şi sumpli, joc , Mihnea Boerescu are nişte declaraţii aproape ireale. De exemplu, acesta spune că deţine terenuri în Bucureşti, Ilfov, Domneşti, Bargadiru, Dragomireşti Deal, Giurgiu, Ulmi (…) „şi altele”, terenuri în suprafaţă de “multe sute de mii de metri pătraţi”, la rubrica titular fiind trecut “Boerescu plus zeci de alţi asociaţi (prieteni)”. Aşadar, declaraţii extrem de exacte. La fel de exacte sunt şi declaraţiile privind “metale preţioase, bijuterii, obiecte de artă”, unde consilierul nostru spune ca deţine “obiecte şi colecţii de artă, numismatice, filatelice”, care valorează – nici mai mult, nici mai puţin decât “multe sute de mii de euro”. La capitolul bunuri înstrăinate în ultimele 12 luni, consilierul nostru menţionează – cităm – “ceasuri, terenuri, planuri de casă” înstrăinate către “zeci de persoane”, iar valoarea acestor tranzacţii este din nou extrem de “exactă”: “câteva zeci de mii de euro”. Cât priveşte împrumuturile, Boerescu declară că are trei, de “max. zece mii de euro”, scadente în “maxim un an”. La “alte venituri”, acelaşi consilier declară venituri din contracte de arendă, fără a da, însă, vreo cifră a acestor venituri, ca şi la veniturile provenite din “cultivarea terenurilor agricole”, iar în ceea ce priveşte veniturile din alte surse, Mihnea Boerescu precizează, la fel de “exact”, “leafă consilier”. În linii mari, aceasta este declaraţia de avere a consilierului ce a adus, o dată în plus, celebritatea pentru judeţul nostru. Un consilier care, contactat de reporterii posturilor naţionale de televiziune, declara, foarte senin, că a ajuns în Consiliul judeţean pentru că. „a fost şi el pus pe o listă”, deorece „cunosc într-adevăr problemele din nordul judeţului Giurgiu”, dar „altfel eu nu am avut nicio legătură cu politica”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!