Actualitate

Bunuri, în valoare de peste 850.000 lei, confiscate de  polițiștii de frontieră

 Bunuri, în valoare de peste 850.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute, confiscate de  polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F Giurgiu
Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit peste 6.800 articole de marochinărie, textile,  încălțăminte și parfumuri, susceptibile a fi contrafăcute , precum și medicamente și cartușe, fără documente legale, pe care trei cetățeni turci, patru cetățeni români și un cetățean bulgar au încercat să le introducă ilegal în țară.
* În data de 11.05.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat, judeţul Dolj, au desfăşurat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute.
Astfel, a fost selectat pentru control un  microbuz înmatriculat în Bulgaria. Cu ocazia controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, în interiorul acestuia, ambalate în colete, cantitatea totală de 2.533 articole de marochinărie, textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.
Totodată, lucrătorii noştri au descoperit, printre colete, 881 de pastile, fiole si sticluţe care conţin substanţa Testosteron E., substanţă dopantă cu grad mare de risc, inclusă în lista substanţelor interzise prevăzută în Legea 104/2008, dar și 100 cartușe cu gaz pentru arme neletale pentru care şoferul microbuzului, cetățeanul bulgar Y.N.G., în vârstă de 35 de ani, nu poseda niciun document de provenienţă sau autorizaţie de transport emisă de autorităţile competente.
La cercetări, șoferul a declarat că transporta bunurile de la o firmă din Bulgaria către o altă firmă din Italia.
Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 557.840 lei, şi cartuşele cu gaz au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar substanţele interzise au fost predate autorităţii vamale care a aplicat o sancţiune contravenţională.
Faţă de cetăţeanul bulgar, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare, şi ”contrabandă calificată” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 271 din Legea 86/2006.

  • De asemenea, în perioada 12-14.05.2018, polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au descoperit, în urma desfăşurării acțiunilor specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute, cantitatea totală de 4.319 articole de marochinărie, textile, încălțăminte și parfumuri, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute.

La cercetări, s-a stabilit că posesorii bunurilor sunt trei cetățeni tuci și patru cetățeni români, cu vârste cuprinse între 29 și 47 de ani. Persoanele în cauză au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazaruri din Istanbul – Turcia, cu scopul de a le face cadou rudelor sau pentru a le comercializa deși nu dețineau documente de proveniență pentru acestea.
Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 294.800 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare” faptă prevăzută şi pedepsită de art. 90, alin.1, lit b din Legea 84/1998, cu modificările si completările ulterioare, la finalizare urmând a fi dispuse masurile legale ce se impun.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!