La zi

Patru din cinci români vor să schimbe banca

Potrivit World Retail Banking Report pe 2013, peste 80% dintre români iau în calcul să se mute la altă bancă în următoarele şase luni. Cei mai mulţi dintre clienţi sunt nemulţumiţi în privinţa încrederii, siguranţei şi relaţiei cu banca. Concret, 16,2% dintre clienţi sunt hotărâţi să schimbe banca de retail cu care colaborează în următoarea jumătate de an, iar 67,4% nu sunt siguri că vor rămâne la aceeaşi bancă. Comparativ, este de menţionat că aceste procentaje, la nivel global, se situează la 10%, respectiv 41%, potrivit studiului companiei Capgemini, care furnizează consultanţă managerială, IT şi servicii de outsourcing.

Raportul World Retail Banking 2013 se bazează pe datele colectate de la 18.000 de clienţi din 35 de ţări şi măsoară cei mai importanţi factori cu privire la canale, tranzacţii şi produse bancare.

În România, clienţii au nemulţumiri legate de încredere şi siguranţă (doar 23% dintre respondenţi sunt satisfăcuţi), relaţia cu banca (35% satisfăcuţi), oferirea mai multor canale de distribuţie (40% satisfăcuţi) şi distribuirea de canale potrivite (41% satisfăcuţi).

Potrivit unui studiu al Băncii Mondiale, doar unul din 8 români are încredere în bănci.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!