Actualitate

Pensionarii apelează mai rar la C.A.R. Iarna…

Deşi ar fi fost de aşteptat ca, în perioada sărbătorilor de iarnă, pensionarii să apeleze la împrumuturi, C.A.R. Pensionari a acordat, în ultimele două luni ale anului trecut, împrumuturi în valoare de doar 150.000 de lei, în condiţiile în care, până în octombrie, aceste sume ajungeau până la circa 2,5 milioane lei.

În fiecare an, în perioada octombrie-martie numărul împrumuturilor solicitate de pensionari la Casa de Ajutor Reciproc scade. Nici acest an nu face excepţie, astfel că, dacă până în octombrie, CAR Pensionari acorda împrumuturi de circa 2,5 milioane lei lunar, în noiembrie şi decembrie, suma nu a depăşit 150.000 de lei.

Principalele motive care determină scăderea solicitărilor de împrumuturi sunt pensiile mici şi facturile mari în perioada de iarnă. Îmbucurător este, însă, faptul că, în comparaţie cu anul trecut, a scăzut numărul restanţierilor. Asta, pe de o parte, pentru că pensionarii sunt mai conştiincioşi, se pare, însă, pe de altă parte, este vorba şi despre anumite metode de constrângere practicate de CAR Pensionari.

Suma maximă a unui împrumut ce poate fi obţinut de membrii C.A.R. Pensionari se ridică la 7.000 de lei, însă trebuie îndeplinite anumite condiţii.

De menţionat că, pentru a veni în sprijinul celor peste 16.000 de membri din întreg judeţul, C.A.R. Pensionari are angajaţi în 19 comune, unde funcţionează puncte de lucru.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!