La zi

Asociaţia Magistraţilor solicită demisia membrilor CSM

Sămânţă de scandal în justiţia românească după proaspetele alegeri de la CSM. Câţiva reprezentanţi ai Asociaţiei Magistraţilor din România care au venit miercuri, 9 ianuarie, la şedinţa plenului CSM, pur şi simplu au solicitat demisia de onoare a membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Aceştia au invocat lipsa de transparenţă şi de coeziune în interiorul Consiliului.

De asemenea, judecătoarea Mădălina Afrăsinei, de la Tribunalul Bucureşti, reprezentant al Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a venit la şedinţa plenului CSM, urmând să ceară amânarea luării unei decizii în ceea ce priveşte candidaturile pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului.

Întrebată cum vede alegerea unui procuror în funcţia de preşedinte al CSM, Afrăsinei a opinat că ”problema este a acestui procuror, în condiţiile în care mandatele de anul trecut au fost dezastruoase”, magistratul făcând referire şi la mandatul judecătoarei Alina Ghica.

Oricum, mai rău de atât nu se poate, a adăugat Afrăsinei, menţionând că ”au arătat că nu sunt în stare să gestioneze problemele delicate ale sistemului.”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!