La zi

Examen auto cu proba practică filmată

Instructorii auto au la dispoziţie fix şase luni pentru a monta pe maşinile pe care predau camere video. Potrivit ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, nici un candidat nu va mai susţine examenul auto fără ca proba să-i fie filmată.

Oficialii Ministerului Transporturilor susţin că astfel vor dispărea cazurile în care cursanţii plătesc pentru şcoala auto dar nu merg la cursuri. Surse din ministerul aferent susţin că la sfârşitul anului 2011, şcolile auto aveau o cifră de afaceri de 220 milioane euro, iar evaziunea fiscală ajungea la o pondere de peste 70%.

Şcolilor auto li s-a cerut un minim de promovabilitate de 40% în primul an şi 50% începând cu al doilea an, în condiţiile în care au existat numeroase sesizări referitoare la instructori auto care eliberau autorizaţii cursanţilor cum că aceştia şi-ar fi finalizat instrucţia de rigoare. Prin instalarea camerelor video, de acum încolo se va putea demonstra fără tăgadă cum, când şi în ce mod se desfăşoară instructajul şi examenele auto.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!