La zi

Giurgiuveni cu acte expirate

Scrutinurile din 2012 au adus, la nivel judeţului Giurgiu, o scădere a numărului persoanelor cu acte de identitate în neregulă. Astfel, dacă la începutul lui 2012, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor înregistra peste 9.000 de giurgiuveni cu acte de identitate expirate, acest număr a scăzut pe parcursul anului, astfel că în 2013 s-a intrat cu circa 7.600 de persoane cu acte în neregulă.

7.613 este numărul exact al giurgiuvenilor cu acte de identitate expirate la începutul lui 2013, aproape 2.000 dintre aceştia fiind copii care au împlinit vârsta de 14 ani, dar nu s-au prezentat la Evidenţa Populaţiei pentru a primi cartea de identitate.

Potrivit prevederilor legale, toţi cei care au acte de identitate expirate sunt pasibili de amenzi, al căror cuantum este cuprins între 25 şi 150 de lei. În 2012, serviciile locale de evidenţă a persoanelor au aplicat 107 astfel de sancţiuni, în valoare totală de 6.300 lei.

Aceste taxe se plătesc la sediul Primăriei, în cazul celor şase servicii publice locale de evidenţă a persoanelor din Hotarele, Comana, Mihăileşti, Bolintin Vale, Roata şi Giurgiu şi direct la casieria din incinta Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, în cazul în care se apelează la această instituţie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!