Social

Pensionarii de la Mironeşti au primit un cadou de ziua persoanelor vârstnice

Nu este pentru prima oară când le calcă pragul pentru a le aduce o bucurie, dar de fiecare dată, bătrânii sunt fericiţi să îi primească. Elevii Şcolii Populare de Arte din Giurgiu au susţinut sâmbătă, 1 octombrie, un spectacol la Căminul de bătrâni de la Mironeşti.Lacrimi, emoţii dar şi bucurie. Toate puteau fi citite sâmbătă pe feţele brăzdate de riduri ale bătrânilor din căminul de la Mironeşti. Au o viaţă tihnită acolo. Nu le lipseşte hrana, dar nici atenţia angajaţilor. Se simt însă de cele mai multe ori singuri şi ori de câte ori primesc musafiri, bucuria lor este vizibilă. Într-o zi specială, cum a fost cea de 1 Octombrie – Ziua Persoanelor Vârstnice, cei 52 de bătrâni au fost vizitaţi de copiii şi profesorii Şcolii Populare de Arte din cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu, însoţiţi de directorul Carmen Peţanca.

Timp de două ore, elevii claselor de canto muzică populară şi uşoară, acordeon, chitară şi dansuri populare au susţinut un frumos spectacol. “Bătrânii au fost impresionaţi de spectacolul ce le-a fost oferit de ziua lor, pentru ei a fost o adevărată zi de sărbătoare. Suntem încântaţi de buna colaborare  pe care  o avem cu Centrul de Conservare şi Promovare  a Culturii Tradiţionale Giurgiu. Vrem să-i  mulţumim doamnei Carmen Mihaela Peţanca, director al acestei instituţii de cultură, pentru momentele artistice prezentate în cadrul acestui spectacol“, a declarat coordonatorul Centrului, Daniel Chiriceanu.

În semn de apreciere, bătrânii de la Mironeşti i-au oferit directorului Centrului de Conservare o cruce din piatră, frumos sculptată cu motive religioase, realizată de unul dintre beneficiarii centrului. Pentru a marca aşa cum se cuvine această zi, conducerea căminului le-a pregătit beneficiarilor şi o masă festivă.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!