La zi Social

ISU Giurgiu, intervenţii prompte

 
Hipertensiune arterială, cefalee, vertij, tahicardie, traumatisme, au fost cele mai frecvente situaţii în care au intervenit reprezentanţii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare și Descarcerare pentru acordarea primului ajutor medical. În doar 24 de ore s-au înregistrat 15 intervenii SMURD.
La acestea se adaugă interevenţia pompierilor la un incendiu declanşat la o casă din comuna Putineiu, precum şi la degajarea ţurţurilor  formați la nivelul acoperișului Școlii de Muzică de pe strada Mircea cel Bătrân
Incendiu la Putineiu, cu o victimă
În data de 26.01.2017, ora 10:33 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în comuna Putineiu pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă. La locul solicitării s-au deplasat două autospeciale de lucru cu apă și spumă și o autospecială de primă intervenție și comandă aparținând Detașamentului de pompieri Giurgiu. Echipajul a acționat la pătrunderea în casa incendiată și evacuarea unei persoane paralizate de sex feminin. Victima a fost predată echipajului SAJ Giurgiu care au declarat decesul. A fost protejată restul casei de locuit și un imobil aflat în vecinătate. În urma incendiului au ars apoximativ 100 mp de acoperiș, obiectele de mobilier și articole textile aflate în locuință. Din cauza incendiului s-au degradat tavanele și pereții confecționate din paiantă și lemn. Cauza incendiului: jar.
Ţurţurii, un pericol real
În data de 26.01.2017, ora 16:41 I.S.U. Giurgiu a fost solicitat prin intermediul numărului de urgenţă 112 să intervină în municipiul Giurgiu pentru îndepărtarea țurțurilor formați la nivelul acoperișului Școlii de Muzică de pe strada Mircea cel Bătrân. La locul solicitării s-a deplasat o autospecială de lucru cu apă și spumă aparținând Detașamentului de pompieri Bolintin Deal. După executarea recunoașterii, echipajul de pompieri a intervenit pentru înlăturarea țurțurilor care amenințau siguranța trecătorilor.
Misiuni de patrulare
În aceeaşi zi, echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat două misiuni de patrulare, indentificare, preluare și transport a persoanelor fără adăpost. Pe timpul desfășurării acestei activități nu au fost găsite persoane care să necesite îngrijire medicală sau transport la spital.
Exerciţii şi recunoaştere în teren
Tot în data de 26.01.2017 s-au desfășurat două exerciții cu forțe și mijloace în teren la o societate comercială din localiatea Ghimpați respectiv Bolintin Deal.
De asemenea, echipajele subunităților din cadrul ISU “Vlașca” Giurgiu au executat nouă recunoașteri în teren având ca scop pregătirea personalului în vederea cunoașterii riscurilor asociate obiectivelor din raioanele de intervenție, precum și educarea și instruirea utilizatorilor asupra modului de acțiune în cazul producerii unor situații de urgență.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!