ORDINE PUBLICA Social

Prevenirea delincvenţei juvenile, şi în şcolile din mediul rural!

 Şi minorii răspund penal! Pentru a preveni posibile  fapte, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire din cadrul  poliţiei judeţene desfăşoară activităţi de prevenire în şcolile din municipiu şi judeţ.
Zilele trecute, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalităţi, au desfăşurat activităţi de prevenire a delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor la Şcolile Gimnaziale cu clasele I-VIII, Letca Nouă şi Clejani din judeţul Giurgiu.
Poliţiştii le-au prezentat elevilor reglementările din Noul Cod Penal privind   răspunderea penală a minorului și le-au făcut recomandări preventive cu privire la  dispariţia de minori, violenţa verbală şi violenţa fizică în unităţile de învăţământ, prevenirea consumului de alcool, substanţe etnobotanice și efectele acestora un accent deosebit punându-se pe siguranţa pe reţelele de socializare și modul cum circulă pe strada astfel încât să nu devină victime ale accidentelor rutiere.
În plus, cei de la Prevenire le-au oferit copiilor pliante cu recomandări preventive, astfel încât elevii să aibă informaţiile necesare şi prin urmare să nu fie implicaţi în incidente. Asemenea activităţi vor continua şi în perioada următoare.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!