Actualitate

Pensionarii militari din Giurgiu merg în instanţă pentru a-şi face dreptate

Sunt decişi să meargă în instanţă pentru a-şi face dreptate şi chiar să iasă în stradă pentru a-şi striga nemulţumirea după ce pensiile le-au fost reduse cu până la 60% conform unui algoritm necunoscut şi fără a li se justifica procedura.

Pensionarii militari din Giurgiu spun că nu vor sta cu mâinile în sân şi vor da în judecată Guvernul României. După 40 de ani vechime în cartea de muncă, un pensionar militar giurgiuvean a primit luna aceasta o pensie cu 1.000 de lei mai mică, în urma recalculării făcute de guvern. Un altul a primit la început de an cu 2200 de lei mai puţin, de la 3800 de lei la 1600 de lei, fără a fi înştiinţat de această tăiere ce se ridică la aproape 60%.

Pensionarii militari giurgiuveni sunt nemulţumiţi de modul în care guvernul a procedat la recalcularea pensiilor şi de hăţişul birocratic în care sunt aruncaţi, fără voie, după o viaţă de muncă în sistem militar. Oamenii sunt decişi să nu lase lucrurile aşa, astfel încât Sindicatul Cadrelor Militare disponibilizate în rezervă sau în retragere şi Asociaţia Cadrelor Militare în rezervă şi retragere, filiala Giurgiu, se organizează zilele acestea pentru a da în judecată decizia Guvernului. Pentru a se putea alătura acestei acţiuni de protest şi alţi foşti militari îşi depun adeziuni la cele două forme asociative pentru a căuta dreptatea în instanţă. În total, circa 450 de actuali membri, plus alte câteva zeci de membri noi vor să dea în judecată Guvernul României

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!