Actualitate

Pentru asigurarea mărfii în Piața de gros, se impune atragerea producătorilor locali

 

_DSC0029Prezentată  de către municipalitate ca o fiind o realizare importantă pentru oraşul nostru, Piata de gros pentru peşte ridică multe întrebări din partea cunoscătorilor în domeniu. Primul care a reacţionat a fost copreşedintele PNL, Gheorghe Ştefan, cu ceva timp în urmă. Apoi copreşedintele ALDE, Toma Petcu a vorbit despre peştele care se va vinde aici. Acum , din nou, Gheorghe Ştefan, un fin cunoscător al acestui domeniu de activitate a ţinut să atragă atenţia că investiţia este una cu dedicaţie.

Salutând inițiativa Primăriei Giurgiu pentru realizarea, pe bani europeni, a unei  Piețe de gros  în vederea comercializării și industrializării  peștelui, copreședintele PNL Giurgiu, Gheorghe Ștefan avertizează, însă, că are informații, potrivit cărora , aceasta nu va fi pusă doar la dispoziția producătorilor locali ci, într-o mare măsură, și celor bulgari.

„Felicit conducerea primăriei Giurgiu pentru finalizarea acestui proiect. Sper că aceasta investiţie nu a fost făcută pentru a aduce peşte de la bulgari. Îi propun primarului Nicolae Barbu să intre în dialog cu asociaţiile de pescari de la Dunăre, doar aşa poate ajuta piscicultura românească”, a opinat recent Gheorghe Ştefan.

În acest context, Gheorghe Ștefan  îi recomandă primarului Barbu  să apeleze la  organizațiile de pescari de la Dunăre, care să-și valorifice marfa proprie și nu peștele pe care-l va aduce vreun SRL. Potrivit vorbitorului, ar fi vorba despre o firmă agreată de primar ce va primi drept cadou, pentru alegerile viitoare, funcționarea acestei piețe.

„Am semnale că această piaţă de peşte este pregătită pentru a fi oferită cadou unui SRL, probabil în perspectiva alegerilor următoare”, a conchis Gheorghe Ştefan, copreşedinte PNL Giurgiu, un specialist în domeniul pisciculturii.

Conform legislației, obiectivul respectiv trebuie folosit doar de organisme nonprofit, adică organizații de producători locali și nu de către societăți comerciale.

Mai multe detalii cu privire la acest subiect puteţi urmări marţi seara în Jurnalul Valahia tv.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!