Actualitate

S-A STINS UN PATRIOT ADEVĂRAT!

vadimÎn dimineața zilei de luni, Corneliu Vadim Tudor a ajuns de urgență  la spital, acuzând probleme respiratorii, iar în cursul după amiezii starea sa de sănătate s-a deteriorat. A suferit un infarct și a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar la câteva ore a decedat. Tot personalul medical a facut tot ce i-a stat în putință pentru a-l salva. Medicii l-au resuscitat timp de 2 ore, dar a fost în zadar, președintele PRM a murit la doar 65 de ani.

În ultimii ani, Corneliu Vadim Tudor a ajuns de mai multe ori la spital, ultima dată fiind internat chiar în 2013 la secția de cardiologie a Spitalului Militar din Capitală, el suferind de diabet și având probleme cardiace.

Corneliu Vadim Tudor s-a născut la 28 noiembrie 1949 în Bucureşti și a fost scriitor, politician și publicit român, care a deținut funcțiile de senator și europarlamentar. Acesta era căsătorit și avea două fiice.

Personalitate controversată a vieţii publice româneşti de după Revoluţie, Corneliu Vadim Tudor nu era un personaj necunoscut înainte de 1989. Jurnalist la revista „Săptămâna” a lui Eugen Barbu, el s-a remarcat ca un „poet de casă” al cuplului Ceauşescu, ceea ce peste ani a făcut ca, în raportul pe bază căruia fostul preşedinte Traian Băsescu a condamnat comunismul, să fie trecut, alături de Adrian Păunescu, în categoria „barzilor oficiali” ai Elenei şi ai lui Nicolae Ceauşescu.

După ce în iunie 1989, când, din cauza unor motive “politice, culturale şi personale”, şi-a depus carnetul PCR şi legitimaţia de ziarist pe adresa lui Nicolae Ceauşescu, în primele luni ale lui 1990, mai exact în martie, înfiinţează  “România Mare”.

Apogeul carierei sale politice l-a atins în anul 2000, când s-a plasat pe locul 2 în primul tur al alegerilor prezidențiale, însă  a fost învins în al doilea tur de Ion Iliescu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!