Actualitate

Perspective bune pentru agricultura giurgiuveană

OCHISOR

Directorul Direcţiei Agricole Giurgiu, Petra Ochişor, a informat recent că în judeţul Giurgiu culturile agricole înfiinţate în toamnă nu au fost influenţate de alternanţa temperaturilor. Specialiştii în agricultură, dar şi fermierii susţin că nu sunt motive de îngrijorare. În consecinţă, la această dată, culturile agricole se prezintă bine, inclusiv pomii fructiferi şi viţa de vie.

Specialiştii Direcţiei Agricole Giurgiu monitorizează în permanenţă evoluţia şi starea de vegetaţie a culturilor agricole înfiinţate în toamnă, a livezilor, a plantaţiilor de viţă de vie, dar şi a legumelor din spaţiile protejate. Toate aceste date sunt raportate, ulterior, Direcţiei Generale de Politici şi Statistici Agricole.

„Din datele culese din teren şi din analizele efectuate periodic se poate observa că starea culturilor este una bună, ceea ce ne conferă garanţia că recoltele vor fi pe măsură. Au existat unele suspiciuni vis-a-vis de acea alternanţă de temperatură la pomii fructiferi, însă faptul că nu au ieşit din repaus vegetativ a reprezentat un aspect pozitiv şi nu va afecta producţia de anul acesta”, sublinia Petra Ochişor.

De altfel şi din discuţiile cu marii fermieri reiese că nu sunt motive de îngrijorare în ce priveşte evoluţia culturilor, chiar dacă în toamnă foarte mulţi s-au confruntat cu atacul rozătoarelor. Însă, prin aplicarea unor măsuri de prevenire şi combatere, costisitoare financiar pentru cei mai mulţi fermieri, rozătoarele au fost stârpite. Aşadar, prin eliminarea pericolelor şi riscurilor producătorii agricoli încearcă să obţină producţii bune la hectar.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!